*Nettavisen* Nyheter.

Nå er de friske igjen

200 HOLDES IGJEN: Etter at utbruddet av MRSA ble oppdaget for en stund siden, måtte 200 gardister måtte holde seg inne i Husebyleiren. Nå er de friskmeldte. Foto: ARKIVFOTO

Tre gardister i 1. gardekompani på Huseby ble før forrige helg smittet av MRSA. Folkehelseinstituttet ble koplet inn. Men nå er gardistene friskmeldte igjen.

HUSEBY: Det var fredag 4. november fikk tre gardister i 1. gardekompani påvist Meticillinresistente gule stafylokokker (MRSA), meldte VG.Folkehelseinstituttet tok sykdomsutbruddet så alvorlig at alle helgeperm ble inndratt. To av de smittete er på sykestuen i gardeleiren. Den tredje ble hjemme.

Nye prøver

Tirsdag i forrige uke tok folkehelseinstituttet prøver for å finne ut om flere var smittet. Da hadde de 200 gardistene i 1. gardekompani fått ordre om å holde seg i leiren. Nå er leiren friskmeldt.

– Ute av sykestua

– Etter at folkehelseinstituttet tok prøver her, er det ikke blitt påvist flere tilfeller. Gardistene som var syke er ute fra sykestua, sier Hans-Rasmus Breistein, presse- og informasjonsoffiser i Garden.

1. gardekompani er det eldste og første kompaniet i Garden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag