RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det endelig Søndre Nordstrands tur

Nestleder i Søndre Nordstrand BU og Ap-politiker Rupinder Kaur Bains mener det er stor sannsynlighet for at ekstra innsatsmidler til Søndre Nordstrand vil ligge i stat -og kommunebudsjettene allerede fra 2007.

Søndre Nordstrand: Etter mange års kamp for å få tilsvarende spesialmidler som Oslo indre Øst har fått bevilget, og nå også Groruddalen, ser det ut til at Bydel Søndre Nordstrand får tilslag for forslaget om at bydelen trenger ekstra-støtte.

Spleiselag

Bydelen har jobbet aktivt med dette forslaget i mange år, og nå som vi har fått en rød-grønn regjering, ser det ut til at det endelig skal skje. Arbeiderpartiet støtter forslaget fullt og helt, forteller Rupinder Bains fornøyd.

Forslaget, som Odd Einar Dørum nå har fremmet for Stortinget, går ut på at stat og kommune skal spleise på spesialmidlene til Søndre Nordstrand med 25 millioner kroner hver i en ti-årsperiode. Dette vil totalt utgjøre 500 millioner kroner.

Vi merker at det er en vilje til å gjøre noe for denne bydelen nå blant politikere både lokalt og sentralt. Det virker som om alle ser de utfordringer vi har i Søndre Nordstrand, legger Ap-politikeren til.

Prioriteringsområder

Bains kan fortelle at man lokalt jobber med de prioriteringsområder de ønsker å bruke ekstra-støtten på, og alle partiene er enige om hva pengene skal brukes til:

Vi vil satse på kulturhus og møtesteder. Det er infrastrukturen i området som vi må ta fatt i. Det viktigste vil være tiltak for barn og unge, og også tilbud til folk med innvandrerbakgrunn.

Bydel Søndre Nordstrand er den bydelen med størst andel av barn og unge og størst antall folk med innvandrerbakgrunn. Bydelen sliter med at en del ungdom faller ut av skolen og dermed står uten hverken skoletilbud eller jobbtilbud.

Statistikker som vi har sett indikerer at så mange som 100 elever har falt ut av skolen bare i vår bydel, det synes jeg høres i overkant mye ut, men det er ingen tvil om at vi har en spesiell utfordring her, forteller Bains. Lokalpolitikeren presiserer at de også ønsker å satse på integreringstiltak som språkopplæring for innvandrermødre samt en kjernetid med språkopplæring for barnehagebarn allerede i treårsalderen:

Språk er enormt viktig i integreringsprosessen. Ved god språkopplæring allerede i ung alder kan man unngå at språket gjør noen barn til skoletapere.

Spesielle utfordringer

Rupinder Bains har bodd på Søndre Nordstrand i over 18 år og ønsker å fremheve at bydelen har mye fint å tilby, men at man her har helt spesielle utfordringer som krever en ekstra innsats og ekstra midler:

I tillegg til å være den bydelen med flest barn og unge og flest folk med innvandrerbakgrunn, har man her også den største andelen personer med psykiske lidelser. Derfor ønsker vi også å bruke pengene på å skaffe flere botilbud til denne brukergruppen. Bydelen med 33.000 innbyggere sliter dessuten med få arbeidsplasser.

Det er mange ting å ta tak i her på Søndre Nordstrand nå. Det er positivt at Groruddalen også får støtte nå, men man trenger å satse både der og her. Det har vært en stor innflytning til Søndre Nordstrand blant annet fra sentrumsstrøk i de senere årene. Det er viktig at disse spesialmidlene følger flyttemønsteret til de mennesker som trenger dem, at tildelingen ikke forholder seg statisk. Nå er det Søndre Nordstrand sin tur, konkluderer Rupinder Kaur Bains.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere