RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det forbud mot å tenne lys i kirken


NEI: Inntil i forrige uke bla alle invitert til å tenne lys i Grorud kirke, også om du var alene i kirken. Nå er det forbudt.
NEI: Inntil i forrige uke bla alle invitert til å tenne lys i Grorud kirke, også om du var alene i kirken. Nå er det forbudt.
Grorud kirke tør ikke lenger la besøkende tenne lys når de benytter seg av tilbudet om Åpen kirke.

GRORUD: Lokalavisens utsendte gikk innom Grorud kirke onsdag, og ble møtt av en hyggelig invitasjon om å stige innenfor for en rolig stund, og for å tenne lys. Forundret over noe så uvanlig som en dagåpen norsk kirke steg vi innenfor, og befant oss helt alene i denne store flotte kirken.

Del på Facebook

Vi beundret det store maleriet av Kristus bak alteret. Fant den store roen. Og fikk lyst til å tenne et lys. Noe vi bare har gjort en gang tidligere, i en katolsk kirke i Praha.

Skuffelsen og overraskelsen var stor da lysgloben var utstyrt med en lapp som sa at det ikke var lov å tenne lys. Skulle lysten være veldig sterk kunne man hente en ansatt fra et sted bak kirken. Ikke så veldig innbydende, og magien var brutt.

Beklager

– Jeg kan bare beklage. Inntil i forrige uke lot vi lyset brenne i lysgloben slik at besøkende kunne tenne sitt eget lille lys og sette det på plass. Nå har vi lært fra andre kirker at det ikke er tillatt, og kuttet tilbudet av hensyn til brannfaren, sier sogneprest Ola Beismoen til Lokalavisen.

– Jeg skjønner at ingen vil tenne lys med slike restriksjoner, sier sognepresten.

Savner telefon

– Hadde vi hatt penger skulle vi lagt inn datanettverk og telefon i kirken slik at jeg kunne jobbet i sakrestiet. Om det var mulig å jobbe der kunne jeg overvåket kirkerommet, og tillatt lystenning. Vi har selv bekostet rør til ledninger ute, men får ikke penger til den siste biten, sier sognepresten.

Ikke hærverk

Sognepesten er veldig opptatt av at kirken skal være et åpent hus så mange dager i året som mulig. Hver torsdag er det frivillige i kirken fra klokken 17 til 19, og da kan alle tenne lys.

I det siste har kirkedøren stått oppe alle dager. Og det går veldig bra.

– Jeg håper og tror at alle skal respektere at kirken er hellig. Og at vi unngår tyveri og hærverk, sier sogneprest Beismoen.

Sommerstengt

I sommer blir det nok noen uker med stengte dører. Da er det bare sentralbordet som er betjent, og de kan ikke administrere kirkerommet, sier Beismoen. Som nå har hengt opp lapp ute om at det ikke er tillatt å tenne lys alene lenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere