*Nettavisen* Nyheter.

Nå er det kamp igjen

 

LEDER, 6. AUGUST 2009:

Riktignok er det godt over en måned til folk flest skal gå til urnene, men sliter du med å finne det partiet du kan identifisere deg med, er det en god idé å tenke valg allerede nå. Det har i alle fall vi i Lokalavisen Groruddalen tenkt å gjøre, på vegne av alle våre lesere.

14. september er altså datoen da stemmer skal avlegges og telles opp, og utpå natta en gang vil vi få vite hvem som skal representere det norske folk de neste fire åra. Så langt er resultatet høyst usikkert og stemmesankinga er allerede godt i gang fra de respektive partier. Allerede har vi sett HøyresPer-Kristian Foss iført "ølbriller" og Torbjørn Røe-Isaksen i en bilkollisjonsimulator. Frp har tradisjonen tro brukt sommeren til utspill om kultur og asylmottak i Tanzania, mens Aps yngste Stortingskandidat allerede i våres gjorde det klart at hun kommer til å satse på personlige videogram via internettet til sine potensielle velgere. Og dette er bare begynnelsen.

"Noe jeg misliker i politikken, er at det blir mer spørsmål om innpakning og gimmicks enn om innhold" sa Kjell Magne Bondevik (KrF) i 1993. Dessverre er det lite som ser ut til at Bondevik blir bønnhørt i forhold til ukene før et valg. Valgkamp handler mye om gimmicks og innpakning, og det kan være vanskelig å sortere ut hva som er det rene innholdet og hvem som mener hva og hvordan de faktisk tenker å gjennomføre de foreslåtte tiltakene.

Der kommer medias rolle inn, og fram mot valget skal vi i Lokalavisen Groruddalen gjøre vårt beste for å skille valgflesket fra meningsinnholdet for deg. Vi vil fokusere på hva stortingskandidatene vil gjøre i saker som betyr noe for folk i Grorud-dalen - som vi gjør i dagens intervju der Afshan Rafiq snakker om kampen mot tvangsekteskap.

Men vi trenger også din hjelp. Har du spørsmål til valget? Eller har du tips til oss? Kanskje ønsker du å stille politikerne direkte spørsmål. I så fall må du ikke nøle med å kontakte oss. Fram mot valget kan du lese daglige oppdateringer på våre nettsider, du kan møte politikerne i deres egne blogger og på nettsida Twitter. I tillegg vil vi arrangere nettmøter med stortingskandidatene og vi vil stille dem spørsmål underveis i valgkampen. For valget bør avgjøres på de gode sakene, ikke de beste gimmicks.

SE LOKALAVISENS VALGSIDER: Valg 2009

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.