RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det slutt på parkeringskaoset


Markedssjef Atle Norheim i Vital Eiendom og Jack Hemmestad jr., direktør i Ullevaal stadion, er enige om å gi kundene 1,5 times gratisparkering på alle plassene i tilknytning til stadion/senteret.
Markedssjef Atle Norheim i Vital Eiendom og Jack Hemmestad jr., direktør i Ullevaal stadion, er enige om å gi kundene 1,5 times gratisparkering på alle plassene i tilknytning til stadion/senteret. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Parkeringskaoset på Ullevaal stadion er en saga blott, lover eierne.

ULLEVAAL STADION: Nordre Aker Budstikke skrev allerede i fjor vinter om at fortvilede kunder ikke skjønte det spor av parkeringsbestemmelsen på Ullevaal stadion; om parkeringsbøter som ble ilagt fordi parkeringslapp var trukket fra feil automat. Om betalt parkeringstid som uteble, og om pasienter som måtte løpe fra behandling for å forlenge parkeringstiden. I vinter ga flere kunder opp å bruke nærsenteret på grunn av det uoversiktlige systemet, og det nye parkeringshuset med betaling fra første minutt.

Nå er de enige

Kaoset bunnet i at de to grunneierne – Vital Eiendom og Ullevaal Business Class (UBC) – ikke ble enige om et felles system. Nå, et halvt år etter at Vital lovet snarlige endringer, kan Ullevaal stadion-direktør Jack Hemmestad jr. og markedssjef Atle Norheim i Vital smilende meddele at de har kommet til en felles løsning: heretter har alle plassene på Ullevaal 1,5 times gratisparkering, også plassene i parkeringshuset.

Og mens plassene på bakkeplan har en maksimal p-tid på halvannen time, kan man betale for å stå utover gratisperioden i parkeringskjelleren.

Letter flyten

Hemmestad er overbevist om at dette vil bedre trafikkforholdene i Sognsveien rundt stadion.

– Nå kan de som har stått oppe og ventet på at en gratisplass skal bli ledig – og dermed lagd kork – kjøre rett i parkeringshuset. Dermed vil mye av trafikken som i dag kommer vestfra i Sognsveien kunne flyttes over til innkjørselen østfra, over Tåsentunnelen, sier han, og forteller at kapasiteten er stor; p-huset har så langt ikke vært fylt opp.

Arrangementsparkering

En annen nyvinning er innføring av arrangementsparkering i p-huset på søndager.

– Der kan du parkere for maksimalt 60 kroner, enten du står én eller fire timer, sier Hemmestad.

Han håper også at dette vil lette trafikktrykket i småveiene i nabolaget, men erkjenner at det aldri kan bli helt problemfritt når 15 til 25.000 mennesker skal på fotballkamp eller konsert på stadion. Men de vil gå i dialog med politiet for å bedre trafikkflyten av og på Ringveien når det er store arrangementer på Ullevaal.

Dyrt, men nødvendig

Etter kritikk fra kunder og naboer i vinter, forsvarte Norheim betalparkeringen i parkeringskjelleren, med at investeringene i ny Bergbane, klubbhus til Ullevål IL og hotell hadde vært store.

– Størstedelen av parkeringsinntektene i p-huset kommer fra den første til halvannen timen. Hvor stort inntektstapet blir tør jeg ikke regne på, men den blir stor. Det viktige for oss har vært at Ullevaal stadion skal fremstå som ett område, ett kjøpesenter, og at opplevelsen skal være mest mulig positiv for kundene og nærmiljøet. På sikt håper vi det vil trekke til seg flere kunder, både fra lokalmiljøet og andre steder, sier Norheim, med bekreftende nikk fra Hemmestad.

Ullevaal stadion har nå 600 underjordiske parkeringsplasser, og 110 på bakkeplan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere