RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Nå er det sommertid

I dag er det ikke så greit å vite hva klokka er.

OSLO: Siste søndag i mars betyr at vi er over på sommertid. Dermed er det lurt å sjekke en gang ekstra hvis du har en viktig avtale i dag. For vet du egentlig hva klokka er?

Det kan være vanskelig nok å huske å stille klokka i utgangspunktet. Men nå er det stadig flere klokker som stiller seg selv. Mange mobiltelefoner og datamaskiner vet også hvilken dato det er. Dermed bytter de selv over til sommertid. Men man kan jo ikke være helt sikker på om det faktisk har skjedd.

Fram eller tilbake?

Derfor er det tryggest å sjekke en god gammel veggklokke eller et armbåndsur. Da finner du ut hva klokka var på vintertid. Så er det bare å huske hvilken vei den skal stilles.

En god huskeregel er at de fleste av oss som regel lengter til sommeren. Derfor stiller vi alltid klokka mot sommeren. På våren stiller vi klokka fram mot sommeren, på høsten stiller vi den tilbake mot sommeren.

Altså skal klokka stilles fram i dag.

Og hvis du er usikker, kan du alltids sjekke www.klokka.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere