*Nettavisen* Nyheter.

Nå er det trygt på Ullevaal

Det var fullt av uniformert politi på Ullevaal stadion mandag. Foto: Kristin Tufte Haga

Det var fullt av uniformert politi på Ullevaal stadion mandag. Foto: Kristin Tufte Haga

De nærmeste dagene er det i hvert fall ingen som kan klage over lite uniformert politi på Ullevaal stadion.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var fullt av uniformert politi på Ullevaal stadion mandag. Foto: Kristin Tufte Haga

ULLEVAAL: Politiet gjennomfører nemlig en massiv øvelse denne uken, hvor alle operative mannskaper i hele hovedstaden blir kjørt gjennom forskjellige settinger for å kunne takle ulike typer tribunebråk, både i forbindelse med fotballkamper og konserter.

Vil forhindre pøbler

Øvelsen er en standardøvelse som gjennomføres på Ullevaal stadion for tredje året på rad, og pågår til og med torsdag.

- Dette gjør vi først og fremst for at alle som er på fotballkamp skal få se kampen i fred uten at pøbler skal få ødelegge opplevelsen for dem, sier innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tor Langeli, til Nordreakerbudstikke.no.

Planlagt lenge

Øvelsen har ingenting med det mye omtalte fotballbråket i etterkant av gårsdagens kamp mellom Vålerenga og Brann.

- Dette er en øvelse vi har visst om siden oktober eller november i fjor, sier Langeli, som også fremhever at det i disse konkrete tilfellene er snakk om gatebråk, ikke tribunebråk, noe som takles av på ulike måter.

Uteble fra byderbyet

Politiet har ikke alltid vært like tilstedetilstedeværende på nasjonalarenaen.

Det førte blant annet til mye negativ oppmerksomhet da politiet bestemte seg for å ikke stille med uniformert politi inne på Ullevaal stadion under byderbyet mellom Lyn og Vålerenga i september i fjor, særlig etter at mindreårige Lyn-supportere ble banket ved t-banen etter kampen. Noen av casual-supporterne skal også ha sluppet inn på Lyns tildelte tribuneplasser.

Under cupfinalen mellom Stabæk og Vålerenga, var kun seks personer fra politiet til stede, noe som fikk sterk kritikk fra blant annet Oslo politiforbund.

Det har ikke lyktes Nordreakerbudstikke.no å komme i kontakt med stabssjef i Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen, for å få en kommentar angående tribunebemanningen på de større kampene i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.