Nå er hun sjef over pengesekken

Kristin Vinje fra Korsvoll er ny finansbyråd. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kristin Vinje fra Korsvoll er ny finansbyråd. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Å bli byråd er som å kjøpe hus, mener Oslos nye finansbyråd, Kristin Vinje fra Korsvoll.

Bård Folke Fredriksen fra Kjelsås (t.v.) er ny byutviklingsbyråd, og overtar etter Merete Agerbak-Jensen (t.h.). Torger Ødegaard fortsetter som utdanningsbyråd. Foto: Vidar Bakken

KORSVOLL: Kristin Vinje (H) fra Korsvoll ble tirsdag formiddag utnevnt som ny finansbyråd, mens Bård Folke Fredriksen fra Kjelsås overtar som byutviklingsbyråd.

Folke Fredriksen har vært gruppeleder for Høyre i bystyret, og leder av finanskomiteen. Vinje sto på sjetteplass på Oslo Høyres stortingsliste i høst, har sittet i bystyrets kultur- og utdanningskomité og er leder for forskningsinstitusjonen Simula School of Research.

Nå går hun inn i rollen som fulltidspolitiker, og ansvarlig for Oslos økonomi.

– Den største oppgaven jeg har foran meg er den enorme befolkningsveksten i Oslo. Det er en positiv ting, men det blir en utfordring å skaffe nok skoler og velferd, sier Vinje.

– Oslo er i en rivende utvikling. Jeg gleder meg veldig til å gå løs på jobben, sier Vinje, som fikk jobbtilbudet på søndag.

– Litt betenkningstid måtte jeg ta, dette betyr jo en stor omveltning i livet mitt, sier Vinje, som visste at avgjørelsen måtte fattes raskt, og som derfor valgte å «hive seg rundt» og si ja til en av byens viktigste politiske posisjoner.

– Det er to slike store avgjørelser man må ta i livet; kjøpe hus og bli byråd, smiler Vinje.

Kristin Vinjes første oppgave blir å få Oslobudsjettet for 2010 i havn, som det forrige byrådet la frem rett før det gikk av.

LES OGSÅ: Her er Oslos nye byråd

Mer om Kristin Vinje:
Holdt ikke for Korsvoll-kandidat
Styrer den store dagen
Ikke gitt opp stortingsplass


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag