*Nettavisen* Nyheter.

Nå er kirkesteinene til salgs

Etter planen: Arbeidet med utbyggingen av Nordstrand kirke går slik det skal. Nå er sålen til nybygget støpt, og denne uken starter entreprenøren med reisverket. Foto: Aina Moberg Foto: Foto: Aina Moberg

Utvidelsen av Nordstrand kirke går etter planen. Likevel blir vigslingen av den nye kirken utsatt fra juni til neste høst.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLEDE: Frank Hagen og sokneprest Espen Feilberg-Jacobsen ved «gamlekirken». Foto: Foto: Aina Moberg

NORDSTRAND: – Vi hadde satt 14. juni 2015 som en tentativ dato, men på byggemøtet sist uke ble vi enige om å utsette vigslingen til tidlig høst, sier Frank Hagen, leder av byggekomiteen.

Han forteller at det måtte sprenges ut tre ganger så mye masse som beregnet, og at dette forsinker byggingen med tre til fire uker.

– Det betyr ikke så mye. Entreprenøren, som for øvrig er en flott samarbeidspartner, har satt 1. april som ferdigdato for selve kirkebygget. Da er det ikke realistisk å være klar med all innredning til midt i juni. Vi vil unngå å ha press på oss med viktige detaljer i sluttfasen, sier Hagen til Nordstrands Blad.

Les også: Så mye bredere blir den nye kirken

Benker eller stoler

For det er fremdeles noen innvendige detaljer i det nye kirkebygget de ikke er helt enige om.

– Blant annet om de gamle benkene skal settes tilbake i den gamle delen av kirken, eller om man skal bruke stoler der som i nybygget, sier han, og fortsetter:

– Plassering av orgelet får dessuten konsekvenser for utformingen av alterdelen. Det går på detaljer som er avhengige av hverandre når man snakker om de liturgiske elementene i kirken.

Hagen har derfor tatt initiativ til et møte denne uken.

– Der skal vi i byggekomiteen, arkitekten, vår orgelkonsulent og kirkevergens orgelkonsulent, dessuten prosjektleder for lyd, lys og bilde bli enige om dette, sier han.

Les også: Håper kirken tåler sprenging

Ny vigsling

Frank Hagen har jobbet med utvidelsen av Nordstrand kirke i en årrekke. Nå er han glad drømmen går i oppfyllelse, og gleder seg til ny vigsling.

– Grunnen til at Nordstrand kirke skal vigsles på nytt, er bestemt i Gudstjenestebok for Den norske kirken. Der står det i del 2, punkt 6 følgende: En nybygd eller vesentlig ombygd/ominnredet/restaurert kirke vigsles av biskop under gudstjeneste, forteller Frank Hagen.

Skal selge murstein

I forbindelse med byggingen av den nye kirken har menigheten bestemt seg for å selge 200 murstein fra den delen som nå er revet.

– Hver stein blir nummerert fra én til to hundre. De vil også få en messingplate hvor det skal inngraveres «Nordstrand kirke 150 år, 1866-2016» og «murstein fra Nordstrand kirke 1866-2014», forteller Kato Didriksen, menighetens frivillige kommunikasjonsmedarbeider.

Han kan også fortelle at steinene skal koste 2000 kroner stykket.

– Pengene skal gå til de behov vi har for nybygget, blant annet til kunst på veggene, forteller Didriksen.
Mursteinsalget fra gamlekirken starter om én måneds tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.