RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Byrådsleder Stian Berger Røsland forplikter seg til kimakutt.
Byrådsleder Stian Berger Røsland forplikter seg til kimakutt. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Nå er klima-pakten i havn

Sist oppdatert:
Nå inngår Oslo i en klimaallianse og utslippene skal reduseres betraktelig.

OSLO: Sammen med 16 andre byer i verden er Oslo en del av The Carbon Neutral Cities Alliance, en internasjonal allianse av byer som alle forplikter seg til å redusere klimagassutslippene med minimum 80 prosent innen 2050.

Oslo er dermed blant de byene i verden med mest ambisiøse mål om utslippskutt.

Les også: Høyre vil gjøre det dyrere å kjøre miljøfiendtlig

- Byer som forplikter seg til store utslippskutt anerkjenner at vi må redusere klimagassutslippene drastisk for å avverge de verste klimaendringene. Ved å kutte utslippene i Oslo skaper vi samtidig en by med renere luft, med trivsel og en by som har et levende og konkurransedyktig næringsliv, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Reduserer klimagasser

Oslos mål er å redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen 2030 og bli karbonnøytrale innen 2050. Da må det tas kraftfulle grep som krever ressurser, teknologiutvikling og innovasjon, skriver byrådslederen i en pressemelding.

Oslo har allerede redusert klimagassutslippene med 10 prosent per innbygger siden 1991. 

Les også: Kjører du dieselbil her er du i trøbbel

Nedgangen er oppnådd ved hjelp av mer, bedre og grønnere offentlig transport, en økende andel lav- og nullutslippskjøretøy, utfasing av fossilfri fjernvarme, og et avfallssystem som bidrar til å produsere miljøvennlig drivstoff. 

Samarbeider om  strategien
En analyse over den nye klima- og  energistrategien for Oslo viser at det er innenfor transportområdet de største klimautfordringene er.

- 60 prosent av Oslos utslipp kommer fra transportsektoren. Denne strategien vil vise hvordan vi kan styrke arbeidet for å nå målene våre, sier byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V).

Blogg: - Oslo kan bli en enda bedre klimaby

Hun mener det er viktig å samarbeide med andre byer,  med innbyggere og aktører i privat og offentlig sektor for å nå målene.

- Vi vil vise at vi kan skape levende og bærekraftige samfunn,
påepeker Melby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere