*Nettavisen* Nyheter.

Nå er mobilbilletten lansert!

FØRSTE REISE MED MOBILBILLETT: Fabian Stang og Bernt Reitan Jenssen sørget for å ha gyldig mobilbillett da de gikk på bussen i formiddag, og kanskje var nok Jenssen og Stang de to første som testet ut det nye systemet for å ha gyldig billett.

Med Fabian Stang på laget, kunngjorde Ruter i dag sin nye mobilbillett-app som gjør det mulig å ha gyldig billett uten å være i nærheten av et utsalgssted eller automat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ruter sørget også for god stemning med julemusikk (Foto: Ine-Elise Høiby).

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange stoppet opp på Nationaltheateret for å få med seg Ruters lansering, hvor det ble delt ut gløgg og pepperkaker til alle (Foto: Ine-Elise Høiby).

Klikk på bildet for å forstørre.

Ruter hadde invitert til fest på Nationaltheateret i forbindelse med den nye mobilappen (Foto: Ine-Elise Høiby)

Klikk på bildet for å forstørre.

Pressetalskvinne Sofie Bruun i Ruter er glad for at mobilappen endelig er lansert og klar for brukerne (Foto: Ine-Elise Høiby)

OSLO: Med brask og bram kunngjorde Ruter sin nye måte å kjøpe billett på fra mobil, mandag 17. desember på Nationaltheateret. Med på festen var blant andre ordfører Fabian Stang, som fikk gleden av å være en av de første til å kjøpe mobilbillett.


Med mobilbilletten lover Ruter en ny og enklere hverdag for reisende som ikke benytter seg av periodebillett, og billetten kjøpes enkelt fra en smarttelefon.

Etterlengtet tilbud

– Vi ser at kundene vil ha en slik mulighet til å kjøpe billett, og det har blitt mer og mer vanlig med slike tjenester fra mobil, sier pressetalskvinne i Ruter, Sofie Bruun.

– Med den nye appen kan de reisende slippe å bekymre seg over glemt lommebok, når det bare er å kjøpe billett med mobiltelefonen, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

LES OGSÅ: Mandag kan du kjøpe billett med mobilen

Uakseptabelt å snike

Snikerne i Oslo slipper ikke så lett unna som man skulle tro, og må som alle andre ha billetten klar før reise.

– Det er lagt inn en sperre slik at det tar to minutter før billetten er gyldig. Om du kjøper billetten på stasjonen når bussen din kommer, så gjør det ingenting om nedtellingen til billettens start ikke er klar enda, men du kan altså ikke sitte å vente på å trykke «kjøp» når kontrollørene kommer på, forklarer Sofie Bruun.

– Det er helt uakseptabelt å snike på bussen. Tagging og sniking går for det samme, man stjeler fra fellesskapet. Det er jo ikke sånn at man tar småpenger fra «sparegrisen» til de man er på besøk hos, sier Oslos ordfører Fabian Stang, som også innrømmer på scenen at han var svært uheldig for noen år siden og reiste uten billett, men at dagens kontrollører var svært fornøyd med at ordføreren hadde gyldig billett med seg.

LES OGSÅ: Mandag kan du kjøpe billett med mobilen

Spandert billett

Ordføreren har tatt med seg Bernt Reitan Jenssen i Ruter og Ola Elvestuen som representerer Ruters eiere på en liten busstur for å prøve ut mobilbilletten, og da med påspandert billett til dittOslos utsendte.

– Dette er absolutt et mye enklere steg fremover, sier Ola Elvestuen når han kommer på bussen.

Og akkurat det har Oslos befolkning forstått.

– Appen er allerede den nummer tre mest nedlastede i Norge for øyeblikket i «Appstore», og det tyder på at dette er noe de reisende er glade for å få i gang.

LES OGSÅ: «Hei RUTER! Jeg synes de nye tog- og busstidene er helt idiotisk!»

Periodebillettene kommer

I løpet av første halvår i 2013 vil Ruter ha klart et system for at man kan få kjøpt periodebilletten i mobilappen, først må det bare utvikles et system som er sikkert nok.

– Når periodebillettene lanseres i appen kan man registrere seg på samme måte som man kan med reisekortet sitt i dag i forhold til refusjon og rekonstruksjon, avslutter Bruun.

LES OGSÅ: – Hadde gyldig billett, havnet i blodig basketak med kontrollører

LES OGSÅ: Han vet at du sniker ...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.