Nå er OL-ringene tilbake!

ORDFØREREN MED HEDERSGJEST: Ordfører Fabian Stang og hedersgjest Ragnhild Haga syntes det var godt å få OL-ringene tilbake i Holmenkollbakken igjen.

ORDFØREREN MED HEDERSGJEST: Ordfører Fabian Stang og hedersgjest Ragnhild Haga syntes det var godt å få OL-ringene tilbake i Holmenkollbakken igjen. Foto: Foto: Ine-Elise Høiby

Oslos bevis på at det har vært arrangert OL i byen har vært savnet. Ordfører Fabian Stang tok tak, og nå kan man se helt nye ringer i hoppbakken i Holmenkollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ordfører Fabian Stang, langrennsløper Ragnhild Haga og generalsekretær i Skiforeninen, Bente Lier, var svært fornøyde etter avdukingen av de nye OL ringene. Nå er de spente før helgens renn i Holmenkollen. Foto: Ine-Elise Høiby

Klikk på bildet for å forstørre.

ENDELIG PÅ PLASS: Nederst til venstre kan man se de nye OL ringene som endelig er på plass. FOTO: Ine-Elise Høiby Foto: Illustrasjonsfoto

HOLMENKOLLEN: Før helgens arrangementer i Holmenkollen var det én viktig ting som skulle på plass, nemlig OL-ringene som har vært savnet.Ordfører Fabian Stang hadde lovet Oslos befolkning at ringene skulle tilbake for å vise at byen har vært arrangør av OL, og fikk bestilt splitter nye ringer som skal pryde hoppbakken i årene som kommer.

Må huske historien

I 1982 var forrige oppgradering av hoppbakken, og siden den gang har OL-ringene vært savnet.

– Vi har jo hatt de ringene som ble tatt bort under forrige ombygging, men de var i så dårlig stand at det var like greit å kjøpe helt nye, sier en blid Fabian Stang.

Ordføreren syntes det er trist at så mange ikke vet at Oslo har arrangert OL, men håper det vil bli en positiv endring på det nå.

– Uten å kunne sin historie, har man ingen fremtid. Det er viktig at vi husker byutviklingen uansett hva, sier Stang, og legger til at det nesten blir som et nytt kapittel i historiebøkene.

LES OGSÅ: Blir det tåke i Kollen til helgen?

Stipendiat og æresgjest

Avdukingens hedersgjest var Ragnhild Haga (22), som i går mottok Skiforeningens legat for lovende utøvere for 2013, sammen med skiskytter Erlend Øvereng Bjøntegaard og alpinisten Henrik Kristoffersen.

– Det var overraskende og kjempehyggelig at jeg først i går mottok stipendet, og at jeg i dag får lov til å være hedersgjest under avdukingen, forteller Haga.

Haga er fra Nannestad, men går på ski for Heming IL her i Oslo. Hun er på Norges Skiforbunds rekruttlag, og satser hardt mot plass på elitelaget i fremtiden. Til søndag skal hun gå 30-kilometeren i Holmenkollen.

– Anlegget her oppe er helt fantastisk. Det ble utrolig fint etter ombyggingen til ski VM i 2011, og når OL-ringene er tilbake på plass blir det litt ekstra stas å gå her. Det er liksom et litt olympisk sus over hele området her nå, sier Haga.

LES OGSÅ: Halverte billettpriser gir doblet salg i Holmenkollen

Flere muligheter

Det er langt i fra utsolgt til helgens renn, og Bente Lier fra Skiforeningen forteller at de i går passerte 26.000 solgte billetter. Men man kan ikke velge og vrake blant plassene lenger.

– Det er mange muligheter for å se rennene i helgen, men både VIP-plassene og tribunen under femmila på lørdag er utsolgt. Ellers er det nok av plasser, spesielt på søndag, sier generalsekretæren i Skiforeningen, Bente Lier.

LES OGSÅ: Barnas tur i Holmenkollen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.