*Nettavisen* Nyheter.

Nå er Rigmor blitt Norway Cups bestemor på ordentlig

Det ble oppstyr da Rigmor Andresen ble formann i Bækkelaget i 1969, for på den tiden kunne jo ikke en kvinne være formann. Hun satt i vervet i seks år.

Rigmor Andresen er nå offisielt Norway Cups egen bestemor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rigmor Andresen har fylt 90 år, men er fortsatt både frisk og rask, og er nå i full sving med forberedelser til årets Norway Cup.

Klikk på bildet for å forstørre.

ILDSJEL: I 2008 fikk Rigmor Andresen prisen «Årets ildsjel.»

EKEBERG: Hun har vært med helt siden starten for 40 år siden. Til tross for at hun fylte 90 år selv i år, ser det ut som om man kommer til å se Rigmor Andresen vandre rundt på Ekeberg i mange år fremover. I år har også 90-åringen fått seg et splitter nytt visittkort.

– Tidligere har jeg vært ambassadør, men i år har jeg fått beskjed om at stillingsbeskrivelsen min blir endret til “Norway Cups bestemor,” sier hun og ler.

Ildsjel

I 2008 ble hun tildelt prisen «Årets ildsjel» for det lange arbeidet hun har lagt ned for Bækkelaget og Norway Cup. Det ikke så mange er klar over er at Andresen kom inn i Bækkelaget på ren slump i 1945.

– Det var på bursdagen min 3. juni i 1945, rett etter frigjøringen. Jeg gikk rundt nede på Bekkelaget da det kom et tog med frigjøringsfolk. Alle hadde norske flagg, bortsett fra fanen fremst, som tilhørte Bækkelaget Sportsklubb. Bak der igjen kom det noen håndballjenter i Bækkelagets drakter som hadde vært gjemt bort under krigen. Da tenkte jeg at dette var noe jeg ville være med på, det så gøy ut, sier Andresen.

Verv overalt

Hun tok ikke kontakt med Bækkelaget, men det virket som om skjebnen hadde bestemt seg for at Andresen skulle inn i sportsklubben uansett.

– Et par dager senere var jeg igjen nede på Bekkelaget og svimet rundt. Da kom det noen damer bort til meg og spurte om jeg ikke ville være med på møte i damegruppen til Bækkelaget samme kveld.

Andresen deltok på møtet, og da hun gikk derfra var hun både blitt referent i BSK-posten og sekretær i damegruppen.

– Siden den gang har det vært et eneste langt kjør. Jeg har hatt verv i alle retninger. Bortsett fra kasserer, det har jeg aldri hatt lyst til å være, sier hun.

Første kvinnelige formann

Andresen var formann i Bækkelaget Sportsklubb de første årene Norway Cup ble avholdt. Da hun tiltredde i 1969 ble hun den første kvinnelige formannen i en sportsklubb i Norge. Hun satt i vervet i seks år.

– Det ble det ordentlig spetakkel av. Man kunne jo ikke ha jenter som formann i en klubb, det var helt umulig på den tiden, sier hun.

En annen ting som også ble heftig diskutert da Norway Cup ble startet opp, var om jentelag skulle få lov til å delta.

– Mange av disse herrene som satt i styret sa at de ikke ville ha jenter med. Da reiste jeg meg opp og gikk mot døra. Skulle de ikke ha jenter med kunne jo ikke jeg være formann der, sier Andresen.

Hun fikk gjennomslag for kravet om at jentelag skulle få lov til å delta på Norway Cup.

– I disse dager er jo det en selvfølge, men slik var det ikke da, sier hun.

Les alt om Norway Cup her!

Nye ansvarsområder

Med årene har Andresen trappet ned aktiviteten i Bækkelaget, men er fortsatt fast inventar under Norway Cup.

– Jeg er jo så fryktelig glad i unger vet du, og nå har jeg fått ansvar for de seksti sykkelbarna som leverer inn dommerkortene etter kampene, forteller hun.

I tillegg organiserer hun også en gruppe eldre mennesker som fungerer som guider under turneringen.

– Det er en gruppe som kaller seg «Vi over 60» som har på seg T-skjorter med et spørsmålstegn på, som man kan spørre om det man måtte lure på, forteller Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.