RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er skolebarna på veiene. Vis hensyn!


Mange biler skaper kaos på skoleveien. Foto: Anders Aavik Hagen
Mange biler skaper kaos på skoleveien. Foto: Anders Aavik Hagen Foto: Foto: Trygg Trafikk
I dag er mange tusen spente barn klare for skolestart. Trygg Trafikk ber foreldrene og skolene samarbeide slik at flest mulig kan gå til skolen.

OSLO: Etter aksjoner ved 36 skoler kunne Oslopolitiet bare etter første skoledag i fjor til slutt telle 101 forenklede forelegg, 97 gebyrer, 20 muntlige pålegg og fire førerkortbeslag.

Opp mot 80 prosent av dem som ble vinket til siden i løpet av aksjon skolevei er foreldre, anslo Arne Pedersen, politiførstebetjent i Trafikkorpset, overfor Nordre Aker Budstikke i august i fjor.

– Trygg Trafikk har en klar oppfordring til foreldrene: gå med barna til skolen. Snakk med dem om hva de opplever langs veien, og hvordan de skal forholde seg i trafikken, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk.

LES OGSÅ: Rektorer frykter alvorlige ulykker

Rundt 25 prosent av norske elever kjøres til skolen (Transportøkonomisk institutt, 2006). De fleste av disse foreldrene sa at det skyldtes praktiske hensyn. Bare 2 av 10 foreldre som kjørte barna, oppga trafikkfarlig skolevei som grunnen.

– Barn trenger erfaring fra trafikken. De må lære seg å bli gode fotgjengere og syklister. Den kunnskapen er viktig å ta med seg senere i livet, sier Sandberg, og legger til at den helsemessige effekten også er stor; barna får mosjon, frisk luft og en aktiv start på dagen.

Hun minner om at foreldrekjøringen fører til mer trafikk ved skolene; dermed oppstår det uoversiktlige situasjoner og økt trafikkfare for alle elever.

LES OGSÅ: – Skolestart. Wow!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere