*Nettavisen* Nyheter.

Nå er skolegrensene klare

Trykk på lenken i saken for å sjekke skolegrensene. Foto: Illustrasjon/PBE

Utdanningsetaten har bestemt seg for hvor 2006-barna skal begynne på skole til høsten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Puslet ferdig: Assisterende direktør Kjell Richard Andersen møtte, sammen med avdelingsdirektør for skolebygg Harald Øvland, pressen for å fortelle hvor neste års 1.-klassinger skal begynne på skolen. Foto: Foto: Gunn Benjaminsen

HELSFYR: Mandag offentliggjorde Utdanningsetaten hvor inntaksgrensene mellom skolene i Oslo blir neste skoleår.

Forslag til nye inntaksområder har vært ute på høring, og Utdanningsetaten mottok rundt 70 høringsinnspill.

– Vi har vurdert uttalelsene grundig for å finne de beste løsningene, sier assisterende direktør i Utdanningsetaten, Kjell Richard Andersen.

Du kan sjekke selv

På nettsidene til Utdanningsetaten er det nå lagt ut et søkbart kart over neste skoleårs inntaksområder. Her kan foreldre sjekke viser hvilke adresser som hører til hvilken skole, og dermed allerede nå finne ut hvilken skole deres 1. -klassing skal tilhøre.

Påvirker ikke skolebehovsplanen

I desember skal bystyret vedta de langsiktige planene for skolene i Oslo, som er foreslått i skolebehovsplan 2012-2022. Endringene som foreslås har møtt sterk motstand enkelte steder, som ved Uranienborg skole.

Utdanningsetaten forsikrer imidlertid at inntaksgrensene for neste skoleår ikke legger føringer for den langsiktige skolebehovsplanen.

– Skolebehovsplanen er den langsiktige kapasitetsplanen for Osloskolen, mens inntaksområdene må endres jevnlig for å møte mer kortsiktige behov, sier Harald Øvland, avdelingsdirektør for skolebygg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.