RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er vi bedre mødre

For første gang på eget morsmål, har minoritetskvinner blitt kurset for å bli mer oppmerksomme overfor sine barn. Oppmøtet har økt betraktelig, og mandag kveld feiret de seg selv.

Furuset: Vi har hatt denne typen kurs før, men da har det ikke vært så mange som har vært til stede. Men nå som vi har kursledere som snakker deres morsmål, kommer det flere kvinner som ønsker å være med. Det blir dessuten mer diskusjon og deltagelse på møtene, forteller kursleder, Jamil Ahmed Syed (50).
Han er svært fornøyd under mandags kveldens sammenkomst.
Møtelokalet er Furuhuset, og ICDP kurset, som denne formen for kursing heter, blir holdt der en gang i uka. Grunntanken er at den beste måten å hjelpe et barn på, er å hjelpe barnets omsorgspersoner, og at den mest virkningsfulle strategien er å støtte og bevisstgjøre barnets stabile omsorgsnettverk.

Oppgaver

Kurset varer i rundt tolv uker, og det gis både skriftlige og praktiske oppgaver i hjemmelekser. Slik får de prøvd ut det vi lærer om, og så kommer de tilbake med tilbakemeldinger som vi diskuterer i gruppa. Det er godt samarbeid, og veldig mange positive opplevelser, fortsetter Ahmed Syed, videre, før en av de andre fremmøtte, Chalit Chandri, legger til;
Det er første gangen vi alle har samlet oss, dessuten er det gjester fra blant annet barnevernet og Furuhuset her også. Dette er kjempegøy, og det er et veldig bra initiativ!

Fornøyde

Elevene selv er svært fornøyde med kurset, og på den trivelige sammenkomsten satt latteren og smilene løst blant de rundt 30 deltagerne.
Det har vært kjempelærerikt og interessant. Det har vært noe nytt og jeg føler vi har fått mye ut av dette. Nå er vi bedre mødre, smiler en fornøyd deltager, Shazia Bashir (31), som også er en av dem som har tatt initiativet til mandagens samling
Den andre initiativtageren, Nazia Rashid (30), nikker samtykkende, og legger til:
Det er første gang vi har hatt en samling med alle kursdeltagerne, dessuten er det jo også andre gjester her i dag. Det er kjempegøy at det kom så mange!
Som seg hør og bør på slike høytidelige sammenkomster, ble det også holdt en tale for alle gjestene, og selv om utførelsen var delvis lattermild, og det boblet i godt humør, var det et alvorlig budskap, om hva de har lært, og hvordan de har forandret seg, som ble trukket frem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere