RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får de ha gymtimene i plasthallen


OPPGITTE: – Det er ille at vi ikke har noe sted å ha gym inne, sier Lofsrud skoles elevrådsledere Shara Karimi og Martine Gulliksen til rektor Bitten Koch. Plasthallen på Mortensrud (i bakgrunnen) åpner imidlertid dørene igjen senest neste uke. Da blir det gym der inntil Klemetsrudhallen er ferdig rehabilitert til høstens skolestart.
OPPGITTE: – Det er ille at vi ikke har noe sted å ha gym inne, sier Lofsrud skoles elevrådsledere Shara Karimi og Martine Gulliksen til rektor Bitten Koch. Plasthallen på Mortensrud (i bakgrunnen) åpner imidlertid dørene igjen senest neste uke. Da blir det gym der inntil Klemetsrudhallen er ferdig rehabilitert til høstens skolestart. Foto: Foto: Aina Moberg
Siden før jul har elevene ved Lofsrud skole vært uten gymsal etter at Klemetsrudhallen ble stengt på dagen. Tidligst neste uke får de et annet sted å være.

MORTENSRUD: Det var 21. november i fjor at Utdanningsetaten erklærte Klemetsrudhallen for helsefarlig. Store funn av muggsopp, råte og kloakk gjorde den ubrukelig som gymsal.


– Over natten stod 385 elever og gymlærerne våre uten sin faste gymsal. En vanskelig situasjon, sier Bitten Koch, rektor ved Lofsrud skole.

Spesielt vanskelig ble det da erstatningstilbudet, plasthallen bak Senter Syd, heller ikke kunne brukes. Den er stengt i påvente av istandsetting.

– Men, Stiftelsen KIL Miljø, som drifter hallen, har vært veldig imøtekommende og positive til oss. Vi har fått bruke garderobene i plasthallen til å skifte i, og har prøvd å gjøre utegymtimene så innholdsrike vi har kunnet. Både ski og skøyter er kjøpt inn, men vær og føre har jo ikke akkurat vært på vår side i vinter, sier rektor.

Alarmen ulte, men brannvesenet kom ikke

Sist uke fikk hun i tillegg til stengte haller og dårlig vinter, nok et problem å hanskes med.

– Da elever og lærere kom til plasthallen, gikk brannalarmen. Jeg ringte brannvesenet, men ingen kom fordi anlegget ikke er koblet til Brann- og redningsetaten, sier Koch.

Hun nedla derfor straksforbud for bruk av plasthallens garderober inntil brannvarslingsystemet er i orden.

– Nå er situasjonen ikke lenger bare vanskelig, men helt uholdbar. Vi får ikke fulgt kompetansemålet i læreplanen og elevene får ikke utfoldet seg slik de skal. Vi vet per i dag ikke når elevene våre igjen kan ha riktige gymtimer,sier hun.

LES OGSÅ:  Vi fortjener en bedre hall, sier Nora Reichelt

Plasthallen snart klar til bruk

Det vet imidlertid Roger Halvorsen, daglig leder i Stiftelsen KIL Miljø. Han kommer med en gladmelding til rektor.

– I løpet av neste uke tenker jeg Lofsrud skole kan ha gymtimene sine inne i plasthallen. Vi har satt opp nye plater i tak og vegger for å bedre akustikken, vi har bygd om gangen til garderoben og en ny endevegg, reparert ventilasjonsanlegget og skiftet alle lyspærer og sikringer. Det gjenstår kun å få brannvarslingsanlegget med kobling til brannvesenet på plass, dessuten et lite lagerrom for skolens utstyr, forteller Halvorsen.

Han ser frem til at også Klemetsrud idrettslag igjen kan bruke hallen på kveldstid.

Ferdig til skolestart

Rektor er glad de nå får et erstatningstilbud inntil Klemetsrudhallen igjen kan brukes.

– Jeg er bekymret for at den ikke blir ferdig til høstens skolestart. Jeg har ikke sett andre planer enn for ventilasjonsanlegget. Jeg reagerer på responsen fra Bymiljøetaten. De er ikke så bekymret og ikke offensive nok, sier Bitten Koch.

– Vi har fått beskjed om at Klemetsrudhallen stenges for rehabilitering og skal være ferdig til skolestart, sier Odd Bratteberg i Bymiljøetaten til Nordstrands Blad denne uken.

LES FLERE AKTUELLE SAKER FRA SØNDRE NORDSTRAND HER:

Frykter syv års støy- og støvhelvete

Planlegger 10.000 boliger på Gjersrud-Stensrud

Vil ha permanent Oslo Sør-satsing
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere