RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får de nye øvelser


Med sklimatter viste instruktør Tessa Sørensen fram hvordan sklimattene kan brukes i gymtimene.
Med sklimatter viste instruktør Tessa Sørensen fram hvordan sklimattene kan brukes i gymtimene.
Er det mulig å gjøre gymtimene mer spennende ved et par små matter? Gymlærer ved Hellerud videregående skole, Birger Aaserud håper det.

TVEITA: Fredag var det noen helt andre øvelser som stod på programmet for elevene. Gymlærer Birger Aaserud, og instruktørene Christina Terkildsen og Tessa Sørensen viste fram det som kan bli en del av framtidas gymtimer i skolen. Aaserud ble nysgjerrig på treningskonseptet Catslide. Kort fortalt består konseptet av fire, små sklimatter. De skal brukes gulvet til mange forskjellige øvelser. Hellerud er første skole i Osloområdet som har kjøpt inn Catslide.

Jevnere nivå

– Jeg søkte om å få kjøpe inn utstyret. Heldigvis fikk jeg ja. Jeg ønsket å forandre litt på gymtimene. Elevene er på ulike fysiske nivå, og jeg tror disse øvelsene gjør at treningen blir utjevnet. At forskjellene ikke spiller så stor rolle. Dette er jo nytt for alle, sier Aaserud som blant annet har erfaring som hockeytrener.

Han mener den fysiske formen blant elevene kunne vært bedre.

– Jeg har gjort en del av de tradisjonelle øvelsene, uten at det fikk opp pulsen noe særlig. Jeg vil at elevene skal få bedre kondisjon og sterkere muskulatur. Disse nye øvelsene vil blant annet trene rygg -og magemuskler. Dessuten kan elevene selv finne på nye øvelser. Det er viktig at elevene har glede av å røre på seg.

– Du bestemmer!

Ute på gulvet er instruktørene Tessa Sørensen og Christina Terkildsen i full gang med å lære bort øvelser. Elevene får virkelig brukt kroppene sine.

– Det som er bra med disse mattene er at det er dere som bestemmer hele tiden. Dere kan utfordre dere selv så mye dere vil. Og det på en trygg og god måte, sier Sørensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere