RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får du nye naboer

Befolkningsvekst, god logistikk, og større etterspørsel; Nordstrand er en populær bydel for dagens husholdninger.

Nordstrand: Aktiv Eiendom på Lambertseter gikk fra null til over 21 prosent markedsandel i løpet av få år; nå lover Harald Kohmann og Caroline Ringså å gjøre det samme på Nordstrand.

– Bydelen er et eksempel på et område der folk er villig til å betale litt ekstra for sin bolig siden det er så sentrumsnært og populært, sier Caroline Ringså i Aktiv Eiendomsmegling.

Med nyopprettet kontor tar de opp kampen med andre eiendomsmeglerne på Nordstrand. De beskriver bydelen som populær med hard konkurranse om kundene.

Caroline og Harald har som mål at Aktivkontoret skal være en ledende aktør på Holtet/Nordstrand. De ønsker å gi selgerne og kjøperne en trygg og god opplevelse gjennom hele prosessen.

– Vi ønsker å berike våre kunder emosjonelt og økonomisk. Emosjonelt gjennom en trygg og effektiv prosess, og økonomisk ved å oppnå maks pris i markedet. Kundene, både kjøper og selger skal føle seg godt ivaretatt, forteller Caroline Ringså.

Populær bydel

Terra-Gruppens sjeføkonom Jan Andreassen sier at en hovedutfordring for Oslo er å skaffe nok gode familieboliger til byens voksende antall husholdninger.

– Grunnen til dette har noe med migrasjon fra innland og utland. I begynnelsen av 90-tallet var det nedgang i befolkningsvekst i Oslo, så noe har jo skjedd nå som det er en sterk folkevekst, forteller sjeføkonomen. Innvandrere for eksempel ønsker ikke å bo på landet, de ønsker å bo i byer og men fortsatt i familieboliger, ifølge Jan Andreassen.

– Gitt problemene med jernbanedriften og køene på veinettet vil trolig folk betale ekstra for å bo nært jobb, skole og viktige kulturtilbud. Logistikk er et medvirkende faktum og et godt stikkord for prisvariasjon omkring boligmarked, forteller han.

Befolkningsvekst

I 1665 bodde det 440 000 personer i Norge. I 1822 passerte folketallet én million, i 1890 ble den andre millionen nådd, i 1942 den tredje og i 1975 den fjerde. I dag bor det 4,9 millioner i Norge.

Tallet på fødsler i 2009 tilsvarer at hver kvinne i gjennomsnitt føder 1,98 barn i løpet av livet. Det ble født 61 800 barn, det høyeste antall siden 1972. Norske kvinners fruktbarhet er blant de aller høyeste i Europa, og det er bare islandske og irske kvinner som føder flere barn enn de norske, mens franske ligger omtrent likt med oss.

Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre i Norge utgjorde 11,4 prosent av folkemengden per 1. januar 2010, i alt 552 000 personer, og består av personer med bakgrunn fra over 200 forskjellige land. Det bor innvandrere i alle landets kommuner. Oslo har den største andelen, med 160 000, 27 prosent av befolkningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere