RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Filmen Boyhood får premiere på Oslos kinoer førstkommende fredag, etter at konflikten med UIP nå er over.
Filmen Boyhood får premiere på Oslos kinoer førstkommende fredag, etter at konflikten med UIP nå er over. Foto: Foto: Promo

Nå får du se denne på kino likevel

Sist oppdatert:
Både Boyhood og Lucy blir satt opp på kinoer i Oslo, etter at Oslo kino og United International Pictures (UIP) er enige.

OSLO: Det har vært en konflikt mellom Oslo kinog og UIP siden mai, men nå skal de to ha inngått en fredsavtale, melder Aftenposten.

Dermed kan du nå se Richard Linklaters kritikerroste film Boyhood og Luc Bessons Lucy på hovedstadens kinoer, allerede fra førstkommende fredag. 

Konflikt siden mai

Flere av de andre Hollywood-filmene som er rammet av konflikten vil bli vurdert satt opp i dagene som kommer, bekrefter Oslo Kino.

- Vi er veldig glade på vegne av publikum, og fornøyd med at vi endelig får vist våre filmer på visningsstedene til Oslo Kino, sier administrerende direktør Simen Rognerud i UIP til Aftenposten.

Det var i mai at Oslo Kino brøt med UIP, etter påstander om at distributørens krav om filmleie var alt for høye, i forholdt til hva andre kinoselskaper i Norge betaler. Dette skal ha vært et problem i lang tid, men det var Nordisk Film kjøpte Oslo Kino at konflikten startet.

Håper på ny avtale

Den så kalte fredsavtalen som nå er inngått, er imidlertid ikke en permanent løsning på problemet. UIP og Oslo Kino skal nå starte forhandlinger, der målet er en permanent avtale. 

Håpet er at en slik skal foreligge innen nyttår, slik at Oslo-folk får nyte godt av storfilmer også neste år.

- Avtalen om nye forhandlinger innebærer filmoppsettinger som før konflikten med Oslo Kino startet. Hva som ellers ligger i avtalen kan jeg ikke kommentere, sier Rognerud i UIP.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere