RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får Rema konkurranse

ICA Næringseiendom vil etablere dagligvarebutikk, vegg i vegg med Rema på Karlsrud.

KARLSRUD: Det går så det suser for innehaver Per Jeppesen i Rema-butikken på Karlsrud, men nå får han konkurranse. Det er noen år siden ICA Eiendom overtok nabobygget i Cecilie Thoresens vei 3, og nå er reguleringssaken behandlet i byrådet og skal videre til byutviklingskomiteen og bystyret. ICA Eiendom bekrefter at de har butikkplaner i næringsbygget like ved konkurrenten.
Det stemmer at ICA skal etablere en dagligvarebutikk, men det er ikke avgjort hva slags butikk det blir, sier Øistein Pjaaka som er prosjektdirektør i ICA Eiendom. Vi ser at det er et marked her som vi gjerne vil ha del i, og vi tror vi kan tilføre noe nytt ved å tilby konkurranse og et annet vareutvalg. Dette er et prosjekt vi har stor tro på, sier Pjaaka.

Nytt fortau

Mange av merknadene som kom frem i det offentlige ettersynet pekte på den utfordrende trafikksituasjonen i Cecilie Thoresens vei. Flere hundre elever har daglig sin skolevei her, til skolebyggene som ligger midt imot eiendommen som nå skal omreguleres. I dag er det bare fortau på den østlige siden av veien, men får byrådet det som de vil, skal det anlegges fortau også på den andre siden av veien fra Raschs vei og opp til der turvei E6 kommer ut i Cecilie Thoresens vei. Hvem som skal bekoste dette er ennå ikke avgjort, men byrådet legger opp til at fortauet skal på plass for det gis byggetillatelse.

Ikke sykkelsti

Det var opprinnelig lagt inn forslag om oppmerking av sykkelfelt, og bygging av en fotgjengerundergang, men dette utgår i byrådets forslag til rekkefølgebestemmelse, blant annet med begrunnelsen om at sykkelfeltet vil bli ganske kort, og ikke inngå som del av en lengre sykkelvei.

Fortsatt næringsområde

Som en del av utomhusplanen skal det anlegges et parkbelte med trær langs veien og langs t-banen på baksiden av bygningen.
Cecilie Thoresens vei 3 er også i dag et næringsbygg. Byrådet har nylig lagt frem sitt forslag til nytt planprogram Lambertseter, og den aktuelle tomten ligger i et område byrådet ønsker som fremtidig næringsområde, mens næringstomtene rett sør for bygget skal omgjøres til boligområde. Det forutsetter imidlertid at bystyret følger byrådets forslag til ny plan.
Byrådet ønsker at denne enkeltstående reguleringssaken legges frem samtidig med planprogram for Lambertseter. Begge sakene ligger til behandling i byutviklingskomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere