RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve Kristiansen kan smile igjen, etter at boligkontoret i Bydel St. Hanshaugen gikk gjennom saken hennes på nytt. Nå får hun bostøtte.
Synnøve Kristiansen kan smile igjen, etter at boligkontoret i Bydel St. Hanshaugen gikk gjennom saken hennes på nytt. Nå får hun bostøtte. Foto: Foto: Sanne Juliane Hansson Lier

Nå får Synnøve bostøtte

Onsdag skrev dittOslo.no om Synnøve Kristiansen, som ikke mottok bostøtte til tross for at husleien i hennes kommunale bolig økte med 4000 kroner. Torsdag mottok hun telefonen hun hadde ventet på.

ST. HANSHAUGEN: I mars i år fikk 67-åringen beskjed fra kommunen om at husleien i hennes kommunale bolig i Collets gate skulle stige fra 7.933 kroner i måneden til 11.709 kroner.

– Mamma har levd fra hånd til munn i flere år, men fordi hun tidvis har arbeidet har hun hele tiden ligget så vidt over minstesatsen. Det har blant annet ført til at hun har gått glipp av bostøtte, kunne datteren Elisabeth fortelle.

Hun kunne opplyse om at morens månedlige inntekt på 6.200 kroner gjorte at hun falt utenfor boligstøtteordningen.

LES HELE SYNNØVES HISTORIE: – Blir jeg straffet for å gjøre leiligheten min til et hjem?

Helomvending

Torsdag morgen mottok Synnøve en telefon fra kommunen, som etter å ha lest dittOslos artikkel ville se på 67-åringens sak på nytt.

Synnøve fikk da beskjed om at hun allikevel hadde rett på stønad til sine boutgifter, og at hun nå vil få utbetalt omtrent 3000 kroner hver måned.

– Mamma ble kjempefornøyd og veldig lettet da hun fikk telefonen. Det var jo en handling som dette vi hadde ønsket oss hele tiden, og jeg er glad for at vårt rop om hjelp førte frem, sier Elisabeth.

Med en ekstra inntekt i måneden ser Synnøve lysere på sin egen fremtidige livssituasjon. Datteren er bekymret for dem som ikke mottar den samme telefonen.

– Det er de svakeste i samfunnet som blir skadelidende av et system der du må forholde deg til et utall av aktører.  Det har vært en utfordring å finne ut av hvor man skal gå for å få hjelp, og karusellen man må gjennom fører til at noen faller utenfor det sikkerhetsnettet som har blitt skapt for å plukke dem opp.

LES FLERE NYHETER:

Det flyter over av brukte sprøytespisser i Oslo

Frp-politiker vil gå naken ned Karl Johan for voldtekssaken

Naken mann tatt med narkotika

– Spør oss om hjelp

Hanne Torp er boligkonsulent i Bydel St. Hanshaugen, og ansvarlig for Kristiansens sak. Det var hun som til slutt kunne bringe den gode beskjeden videre til 67-åringen.

– Jeg mottok en mail fra en konsulent i Velferdsetaten som henviste til artikkelen på dittOslo.no. Vi så på saken sammen, og etter å ha regnet ut fra 2012-ligningen ble vi enige om at hun hadde rett til å få utbetalt bostøtte. Dette faller sammen med at hun har lav inntekt, og at husleien i den kommunale leiligheten nå har steget og blitt relativt høy.

Torp mener det er synd at systemet kan virke tungrodd for utenforstående, men forklarer at det i utgangspunktet ikke skal være vanskelig å få tilgang på informasjon.

– Det er beklagelig at noen synes det er en vanskelig prosess, men dersom man henvender seg til riktig aktør skal det ikke være problematisk å få god informasjon om hva man kan gjøre. Jeg anbefaler å ta kontakt med oss i boligkontoret dersom man har spørsmål om bostøtteordninger, sier Torp.

Hun er glad for at situasjonen ordnet seg til det beste for Kristiansen.

– I løpet av neste uke vil hun komme innom vårt kontor, og da skal vi sørge for at alle papirene kommer i orden. Vi er veldig glade for at denne historien fikk en lykkelig slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere