RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får vi endelig handlingsrom

Først så fikk Søndre Nordstrand generelle utvidete økonomiske rammer, så ble det politisk flertall for mer penger til bydelene og da spesielt til Søndre Nordstrand, og til slutt kom 12 millioner i innsatsmidler til denne bydelen

Søndre Nordstrand: Dette er meget gledelig, for nå får vi endelig handlingsrom og vi kan sette ut i livet planer vi i mange år har måttet legge til side, sier BU-leder Teddy Kjendlie.

Riktignok er vi tidlig i prosessen, men vi har lenge hatt planer for hvor vi kan bruke midler om vi bare får dem.

Sammen med bydelsdirektøren går han gjennom et notat som heter "Forslag til handlingsplan Oslo Sør". Dette er en handlingsplan utarbeidet av bydelsadministrasjonen og er basert på utfordringer som tidligere er listet opp.

Vårt forslag til handlingsplan kommer ved siden av det byrådsavdelingen har sett som hovedoppgaver for bydelen, sier bydelsdirektøren.

Vi både har hatt og skal fortsatt ha diskusjoner med de forskjellige partigruppene i bydelsutvalget, og så kommer den meget vanskelige oppgaven å prioritere.

Bydelen har også som klar målsetting å samarbeide med beboerne. Det kom jo en del innspill i forbindelse med Fremstidsverkstedet i høst da bydelen hadde et prosjekt sammen med Fredskorpset. Da skulle man jo sette opp visjoner.

Starten

Det bydelen nå er spent på, er om invitasjonen til staten om også å komme med bidrag, blir imøtekommet, og om dette er et første trinn på en stige som skal gå oppover i flere år.

12 millioner er jo mye penger, men tilsvarende fra staten betyr at vi kan sette i gang enda mer.

Oppvekst

Mange av forslagene til hvordan pengene skal brukes, er knyttet til oppvekst - barn og ungdom.

Ellers er vi opptatt av møteplasser. Det er snakk om samhandling mellom organisasjoner og miljøer.

Vi er veldig klare på at handlingsplanen ikke skal være en elendighetsbeskrivelse av bydelen, men fortelle hvor vi skal sette inn ressurser for å gi bydelen et løft, sier Turid Glærum.

Det skjer mye i bydelen vår og det er store bevegelser.

Ting tar tid

Foreløpig er ikke pengene på plass, men det er politisk flertall for at Søndre Nordstrand vil få en pen slump ekstra.

Det blir nå en politisk prosess, men min intensjon er at vi må få tiltakene i gang så fort som mulig, men vi må selvfølgelig passe på å satse riktig. Av erfaring vet vi også at ting tar tid, men innen sommeren bør vi ha mye på gang, sier BU-ledere.

Med de pengene vi nå får, har vi en helt annen situasjon enn vi har hatt på mange år. Det er snakk om et utrolig løft for bydelen samtidig som vi får kontroll, sier Teddy Kjendlie.

Selvfølgelig er det ikke slik at vi har flust med penger, vi må fortsatt være nøysomme, men kan sette i verk en del tiltak som vi vet vil ha stor effekt.

Søknader

BU-lederen gjør oppmerksom på at det foreløpig ikke er anledning til å søke om penger til tiltak, men bydelen tar gjerne imot gode ideer.Vi er veldig klare på at handlingsplanen ikke skal være en elendighetsbeskrivelse av bydelen, men fortelle hvor vi skal sette inn ressurser for å gi bydelen et løft

Bydelsdirektør Turid Glærum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere