RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå går det endelig mot slutten her

I midten av oktober skal anleggsarbeidene langs Tvetenveien fra Trosterud til Haugerud være ferdig.

TROSTERUD/HAUGERUD: Da arbeidene langs den mye trafikkerte veien ble satt i gang for et drøyt år siden, satte Bymiljøetaten opp skilt som fortalte at ny gang-/sykkelvei langs Tvetenveien skulle være ferdig i august i år.

Men som alle de som ferdes langs denne veien har erfart, er det fortsatt et anleggsområde med til dels problematiske trafikkforhold. Men nå nærmer det seg, forsikrer Bymiljøetaten.

– Det nærmer seg

– Nå nærmer det seg ferdigstillelse, sier Odd Olav Bratteberg, seniorrådgiver i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

– Om det ikke dukker opp noe uforutsett, skal veien være klar i midten av oktober, fastslår han.

For uforutsette utfordringer har det vært.

I forhold til det man hadde beregnet før anleggsstart, har det vist seg å være mer fjell enn antatt og behov for mer sprenging.

– Dette har også medført mer sprenging som igjen har ført til trafikkmessige utfordringer. Men nå er veien snart ferdig, og den blir fin, sier Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Prosjektets hovedformål har vært å få en gang- og sykkelvei, men samtidig har det også blitt en oppgradering av bussholdeplasserog lys, fortsetter han.

Planlegger fortsettelsen

Nå gir ikke Bymiljøetaten seg med den strekningen som snart er ferdig.

– Vi holder på med planlegging av fortsettelsen forbi Tveita og ned til rundkjøringen ved Ole Deviks vei. Arbeidene her kan kanskje komme i gang om et års tid – altså høsten 2014, sier Bratteberg.

Som kjent arbeides det flere steder for å få et godt tilbud til syklistene til og fra Oslo sentrum. Statens vegvesen tar seg av Hovedsykkelveinettet mens kommunen lager mindre veistrekninger.

For tiden pågår jo de siste arbeidene langs Mosseveien mot Fiskevollen, og for en stund siden skrev dittoslo/Nordstrands Blad om at det planlegges sykkelvei forbi Lambertseter.

Flere strekninger

For et par år siden ble det laget en flott gang-/sykkelvei langs Karihaugveien. Men akkurat nå kan altså trafikkanter langs Tvetenveien mellom Trosterud og Haugerud glede seg ov er at det går mot slutten av anleggstiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere