*Nettavisen* Nyheter.

Nå har du sjansen!

 

For første gang i historien kan du nå få oppleve en operaforestilling på Operataket. Og det helt gratis.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Bjørvika: På Hovedscenen er det premiere på Carmen og ute på taket er det folkefest med visning av den samme forestillingen på storskjerm. Så sett av lørdagskvelden for en opplevelse av de sjeldne. Og det er spådd riktig så fint vær!

Feirer

Ett år er gått siden åpningen av Norges nye operahus og nå feirer de med å sette opp George Bizets Carmen, en av verdens mest populære operaer. Forestillingen har vært utsolgt i lang tid.

- Hvis du ikke har fått sikret deg billett så har du nå sjansen. Du kan benke deg til på skråtaket for å følge dramaet på storskjerm, forteller informasjonskonsulent Lene Jacobsen under en av de siste prøvene på stykket.

Firbeinte debutanter

Foruten den ildfulle og uberegnelige Carmen som på premièren synges av Ingebjørg Kosmo, medvirker både akrobater, flamencodansere, eselet Tussi og hesten Mostjernar.

- Dette er første gang levende dyr opptrer på en scene i Operaen, sier Lene Jacobsen mens hun står og ser på de to firbeinte kose seg med en halmdott bak scenen.

Starten av Toreadorarien synges fra hesteryggen, med Ole Jørgen Kristiansen som Escamilio. Don José synges av latviske Aleksandrs Antonenko. Han debuterte ved Metropolitan-operaen for litt over en måned siden, og det gjorde han så bra at New York Post beskrev han som "the new vocal royalty".


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.