RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har gravingen startet på Ola Narr


DET BLIR BARNEHAGE: Den midlertidige barnehagen på Ola Narr ble vedtatt av bystyret 2. april, til naboenes store skuffelse.
DET BLIR BARNEHAGE: Den midlertidige barnehagen på Ola Narr ble vedtatt av bystyret 2. april, til naboenes store skuffelse. Foto: Foto: Tommy Fagerheim
Bystyret vedtok i går at planene om midlertidig barnehage på Ola Narr blir gjennomført, og gravingen på området har allerede startet.

OLA NARR: – Bystyrets vedtak angående Ola Narr i går ga verst tenkelige resultat, sier leder i Rødt, Bjørnar Moxnes.

Til store protester skal nå den midlertidige barnehagen på Ola Narr skal bygges, og ved Hasle barnehage utsettes ikke sprengningsarbeidene selv om det skulle bli en eventuell utsettelse av den nye midlertidige barnehagen.

– Byrådet har utvist en enestående tafatthet og påført barna ved Hasle barnehage allerede store belastinger. Om de i tillegg blir kastet ut av lokalene før de nye står klare forstår jeg godt at foreldrene er fortvilet, sier Moxnes.

Og foreldrene er nå svært bekymret. De godtar på ingen måte byrådets forslag om midlertidige lokaler dersom Ola Narr ikke blir klar til planlagt dato 16. juni. 

– Ingen av oss vil sende barna våre til andre lokaler. De som er foreslått er ekstremt dårlig, og jeg nekter å tro at de kan være godkjent, sier FAU-leder i Hasle, Henrik Karlson.

LES OGSÅ: Full uenighet om Ola Narr

Bør utsette sprengningsarbeidet

Bjørnar Moxnes er ikke i tvil om at byrådet og bydelen har et ansvar for å raskt komme opp med alternative løsninger som ivaretar Hasle barnehages behov uten å bygge ned åpne grøntområder.

Det er også viktig for å ikke få ytterligere press på andre barnehager i bydelen, siden en mangelfull løsning vil føre til at barn fra denne barnehagen søkes til andre barnehager i bydelen.

– Grøntområdene i byen spises opp bit for bit, og jeg håper Oslos befolkning er på vakt slik at man tidlig kan stoppe eventuelle planer for hovedstadens grønne lunger, understreker Moxnes.

Blitt gjort grove feil

Anleggsarbeidet på Ola Narr begynte før saken var behandlet i Bystyret og klagefristen for de berørte er heller ikke over. Naboene på Ola Narr har ikke gitt opp kampen helt ennå.
 
 – Jeg syns det er utrolig at Ola Narr som vi kjenner det nå skal ødelegges og gjøres utilgjengelig for befolkningen i Oslo indre øst. Det har vært gjort grove feil i saksbehandlingen og vi mener det vil bli gjort skade som er uopprettelig. Derfor har vi krevd virksomheten stanset umiddelbart samt at det gis oppsettende virkning mens anken skal behandles hos Fylkesmannen, sier beboer Tommy Fagerheim og legger til:

– Vi er skuffet. Politikerne kommer med en del vikarierende motiv for hvorfor det ikke ble lagt et annet sted, og det gikk prestisje i hele saken. Vi hadde over 700 som skrev under på Innbyggerinitiativet, og det var folk fra hele byen – ikke bare «naboene» til Ola Narr.
 

LES OGSÅ:

DEBATT: «Bevar Ola Narr»

– Vi føler oss grundig ført bak lyset
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere