RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan barna bli tårnagenter


Til helgen kan alle 8-åringer få prøve seg som tårnagenter, løse mysterier og oppdrag og få utforsket mystiske kirketårn og kjellere.
Til helgen kan alle 8-åringer få prøve seg som tårnagenter, løse mysterier og oppdrag og få utforsket mystiske kirketårn og kjellere. Foto: Foto: Privat
TV-serien Tårnagentene har blitt kjempepopulær blant norske barn, og til helgen får alle landets 8-årninger mulighet til å bli tårnagent.

VÅRT DISTRIKT: Så mange som 1,9 millioner så serien om tårnagentene på NRK i løpet av julen. Denne helgen (29.-30. januar) inviteres landets 8-åringer til å selv være Tårnagenter i kirken.

Oppdrag og mysterier

I løpet av lørdag og søndag skal oppdrag og mysterier løses og kirker, klokketårn og krypkjellere skal utforskes.

Tårnagenthelgen arrangeres av Søndagsskolen i over 600 kirker rundt om i landet samtidig, blant annet på Bekkelaget-, Nordstrand-, Ljan- og Manglerud kirke.

Englevakter

Tårnagentene får mystiske oppdrag og for å løse den kan de blant annet få hjelp av bibelen, der kan de små agentene finne agenttips og fortellingene kan være med å løse oppdragene.

For å passe på agentenes sikkerhet og for å hjelpe til med å løse oppdragene er det «englevakter» tilstede.

Utforske kirker

I tillegg til å få være Tårnagenter er dette en kjempemulighet for nysgjerrige barn til å utforske de mystiske kirkene.

– Kirketårnet er en skjult skatt for mange barn. Det har vi lyst til å gjøre noe med. Der hvor det er mulig, vil barn klatre helt opp i kirketårn denne helgen. Mange vil også utforske om det finnes andre hemmelige steder i kirken, en kjeller eller et annet skjult rom, sier Monica Beckstrøm, fra søndagsskolen.

Hun skal selv være med å arrangere agenthelgen i Bekkelaget kirke.

Påmelding

Gjennomføringen av tårnagenthelgen vil være litt ulik fra kirke til kirke, så for å melde seg på bør man ta kontakt med sin lokale menighet.

Påmeldingsfristen er allerede gått ut i noen menigheter, men Monica Beckstrøm oppfordrer likevel til å ta kontakt, så skal i alle fall Bekkelaget kirke strekke seg for at alle skal få være med.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere