*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan barna bli tårnagenter

Til helgen kan alle 8-åringer få prøve seg som tårnagenter, løse mysterier og oppdrag og få utforsket mystiske kirketårn og kjellere. Foto: Foto: Privat

TV-serien Tårnagentene har blitt kjempepopulær blant norske barn, og til helgen får alle landets 8-årninger mulighet til å bli tårnagent.

VÅRT DISTRIKT: Så mange som 1,9 millioner så serien om tårnagentene på NRK i løpet av julen. Denne helgen (29.-30. januar) inviteres landets 8-åringer til å selv være Tårnagenter i kirken.

Oppdrag og mysterier

I løpet av lørdag og søndag skal oppdrag og mysterier løses og kirker, klokketårn og krypkjellere skal utforskes.

Tårnagenthelgen arrangeres av Søndagsskolen i over 600 kirker rundt om i landet samtidig, blant annet på Bekkelaget-, Nordstrand-, Ljan- og Manglerud kirke.

Englevakter

Tårnagentene får mystiske oppdrag og for å løse den kan de blant annet få hjelp av bibelen, der kan de små agentene finne agenttips og fortellingene kan være med å løse oppdragene.

For å passe på agentenes sikkerhet og for å hjelpe til med å løse oppdragene er det «englevakter» tilstede.

Utforske kirker

I tillegg til å få være Tårnagenter er dette en kjempemulighet for nysgjerrige barn til å utforske de mystiske kirkene.

– Kirketårnet er en skjult skatt for mange barn. Det har vi lyst til å gjøre noe med. Der hvor det er mulig, vil barn klatre helt opp i kirketårn denne helgen. Mange vil også utforske om det finnes andre hemmelige steder i kirken, en kjeller eller et annet skjult rom, sier Monica Beckstrøm, fra søndagsskolen.

Hun skal selv være med å arrangere agenthelgen i Bekkelaget kirke.

Påmelding

Gjennomføringen av tårnagenthelgen vil være litt ulik fra kirke til kirke, så for å melde seg på bør man ta kontakt med sin lokale menighet.

Påmeldingsfristen er allerede gått ut i noen menigheter, men Monica Beckstrøm oppfordrer likevel til å ta kontakt, så skal i alle fall Bekkelaget kirke strekke seg for at alle skal få være med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.