RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan byggingen begynne


Investoren: Riulf Rustad har finansiert klubbens spillerkjøp.
Investoren: Riulf Rustad har finansiert klubbens spillerkjøp.
Med seieren over Selbu la Nordstrand fundamentet for en ny epoke i klubben.

Knappe to minutter før slutt, på stillingen 30-18, tok Nordstrand time out. Spillerne benyttet minuttspausen til å takke publikum og la samtidig tre til dels vonde år bak seg.

Da Ivica Rimanic benyttet St. Hanskvelden 2005 til å trekke seg fra trenerjobben med øyeblikkelig virkning, ble det opptakten til en lengre periode med motgang.
Sergej Demidov ble ansatt som etterfølger. Russeren ble aldri noen hit; resultatene uteble og den tidligere landslagsspilleren ble sparket.

Inn kom en trenertroika med Bente Brenden, Unni Nyhamar Hinkel og Randi Gustad, som brakte humøret tilbake og laget endte på sjetteplass i serien.

Før fjorårssesongen ble Marinko Kurtovic ansatt. Kroaten hadde ledet Vestlis herrer til tredjeplass i grunnspillet, og optimismen var tilbake.

En åttendeplass var under forventning. 12 spillere forlot klubben, og i mai i fjor tok Nordstrand initiativet til en sammenslåing på elitenivå med Bækkelaget. Planene strandet, og det beklager vel ingen i klubben i dag.

- Vi tar sikte på å komme høyere enn nummer åtte, sa Kurtovic til Nordstrands Blad noen dager før seriestarten i september.

Men resultatene har latt vente på seg. At Nordstrand skulle ende på kvalifisering og spille mot Selbu om fornyet kontrakt, virket fullstendig surrealistisk før sesongstart. Tabellposisjonen har vært tung å erkjenne i Nordstrand.
Kampen mot Larvik ga de opp for noen år siden. Kampen mot nedrykk var ny og fremmed.

Nå kan klubben nullstille seg. Eliteserieplassen er sikret, og tre spillere med landslagserfaring kommer foran neste sesong. Else Marthe Sørlie Lybekk er tilbake etter fire år i tyske Leipzig, Hanne Halén er klar fra Ikast Bording, mens svenske Therese Helgesson kommer fra Våg.

Siste tilvekst er Bækkelagets høyreback Mari Gullbekk. 23-åringen fra Telemark har fire sesonger i BSK, men har stagnert spillemessig og kan få et etterlengtet løft i Nordstrand.

Situasjonen for Nordstrand ville vært dyster om ikke Riulf Rustad hadde entret banen. Investoren innrømmer glatt at forsterkningene ikke ville kommet om han ikke hadde spyttet inn penger.

En ny hall, som tilfredsstiller Håndballforbundets krav, er under prosjektering. Ferdig utbygd vil hallen romme 1200-1300 tilskuere.

- Vi skal i møte med Plan- og bygningsetaten fredag, forteller Rustad, som håper det første trinnet kan bli ferdig til høsten.

Det vil bestå i å rive ned den eksisterende tribunen og bygge ny. Samtidig vil banedekket skiftes ut. Trinn to innebærer utbygging mot kunstgressbanen med et næringsbygg. Rustad håper bygget kan stå ferdig til sesongstart høsten 2009, men sier at tidsperspektivet kan være optimistisk.

Med en av landets beste junioravdelinger, spillerforsterkninger og oppgraderingen til en topp moderne hall, legges grunnlaget for å bygge et lag opp mot norgestoppen igjen.
Da teller bare resultatene. Det vet Riulf Rustad. Og Marinko Kurtovic.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere