RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian Stang, Jens Stoltenberg, Helle Gannestad og Torunn Kanutte Husvik er kandidatene du kan stemme på.
Fabian Stang, Jens Stoltenberg, Helle Gannestad og Torunn Kanutte Husvik er kandidatene du kan stemme på. Foto: Kollasj Årets Navn:

Nå kan du bestemme hvem som er «Årets navn» i sentrum

De satte alle sitt preg på Oslo etter at byen vår ble rammet av terroren 22. juli. Nå er de nominert til «Årets navn» i dittOslo.

SENTRUM: «Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen», skrev Helle Gannestad, bosatt på Tøyen, på Twitter 23. juli.


Disse har leserne kåret til Årets navn andre steder i byen:Den unge AUFerens ord ble for mange betegnende på tiden etter 22. juli – dagen som forandret Oslo.

helle
Helle Gannestad

Preget av 22. juli

Nå har dittOslos lesere bestemt at Helle Gannestad er nominert til hederstittelen «Årets navn» i sentrumsbydelene. Sammen med henne er også tre andre som satte sitt preg på nyhetsbildet i Oslo etter at terroren rammet.

I tillegg til Gannestad er ordfører Fabian Stang og statsminister Jens Stoltenberg, begge bosatt i Bydel Frogner, og BU-leder på St. Hanshaugen, Torunn Kanutte Husvik nominert. De to første sto begge skulder mot skulder med Oslos befolkning i den tunge tiden etter 22. juli, mens Husvik, ga Utøya-ofrene et ansikt i våre aviser.

Var på Utøya

Husvik var selv på Utøya, men kjempet seg tilbake og gjennom en tøff valgkamp, som til slutt endte med at hun igjen kapret ledervervet i Bydel St. Hanshaugen.

torunn
Torunn Kanutte Husvik

– Vi tar nå med oss våre døde venners hjertesaker videre i vår politiske hverdag, sa hun, da dittOslo møtte henne i forbindelse med valgkampen.

Også statsminister Stoltenberg var opptatt av veien videre i dagene etter 22. juli.

– Sammen vant vi over hatet. Sammen omfavner vi åpenheten, toleransen og felleskapet, sa Jens Stoltenberg på minnemarkeringen etter 22. juli.

jens
Jens Stoltenberg

Du bestemmer

Både Stoltenberg og ordfører Fabian Stang har vært tydelige i sitt budskap om kjærlighet, toleranse og omsorg, spesielt også i den vanskelige valgkampen som fulgte.

– Morderen er hvit, kalte seg kristen og bodde i mitt område. Ingen av dere har av den grunn stemplet meg som mulig forbryter. Takk skal dere ha for det, sa Fabian Stang, da han besøkte en moské like etter at terrorangrepene fant sted.

Fabian
Fabian Stang

Nå er altså alle de fire talspersonene nominert til tittelen «Årets navn» i dittOslo. Du kan avgi din stemme på i boksen under (se for øvrig faktaboks).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere