Nå kan du betale hver måned

JEVNLIG REGNING: Mange slet med høye strømregninger i vinter. Nå kan du betale for strømmen hver måned. Hafslund lover at du sparer penger på den nye ordningen.

JEVNLIG REGNING: Mange slet med høye strømregninger i vinter. Nå kan du betale for strømmen hver måned. Hafslund lover at du sparer penger på den nye ordningen. Foto: Illustrasjon: Hafslund

Etter to kalde vintre med tøffe strømregninger i postkassa Hafslund endringer. Nå får du snart regning hver måned. Og det blir billigere, mener Hafslund.

Informasjonssjef Katarina Finneng i Hafslund mener strømkundene får bedre oversikt med den nye ordningen.

SENTRUM: både myndigheter og mange kunder ønsket hyppigere og lavere strømregninger. Hafslund Nett innfører derfor nå månedsregninger for husholdningskunder med et årsforbruk på over 8000 kilowattimer.

Les også: Miljøfest for barna i Frognerparken

Hafslund Nett har testet responsen på overgang til månedsregning hos en gruppe kunder, og hele 97,5 prosent ønsker månedsregning framfor å få en større regning annenhver måned.

– Med månedsregninger får man oftere og lavere regninger, og bedre oversikt over forbruket sitt. Da har man også bedre forutsetning for å effektivisere forbruket og dermed mulighet til få en lavere strømkostnad totalt sett, sier Katarina Finneng, informasjonssjef i Hafslund.

Finneng oppfordrer kundene til å lese av måleren en gang i måneden slik at regningen er basert på det faktiske strømforbruket.

– Dersom vi ikke får inn målerstanden, vil Hafslund Nett beregne forbruket.

Les også: Vil ikke betale for kabelfri utsikt

Les også: Ber kommunen om å ta ansvar

Ikke mer i gebyr

Det blir ikke mer i gebyr med hyppigere regninger.

– Hafslund har ikke fakturagebyr. Mange ønsker ulike elektroniske betalingsløsninger, mens noen rett og slett ikke har mulighet til annet enn papirfaktura. Derfor mener vi at kundene ikke skal straffes økonomisk for det, sier Finneng.

Bare 2,5 prosent av testgruppen ønsket å fortsette med regninger annenhver måned.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag