*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du bli med til Fabulaens verden!

Spiller i trolsk verden: Foran: Marius Sæhle (Kjelsås), Tomas H.V. Mørkrid, Elise Langvæg (Korsvoll) og Tobias Hoftvedt (Disen). Bak: Håvard Røstad Hammerås (Kjelsås), Thea Kokkin (Høybråten) og Frans Jakob Sigurdsen (Kjelsås). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I januar utvider bydelen kurstilbudet for barn og ungdom fra 4. til 10. klasse til også å gjelde Ullevål og Kringsjå skoler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rollespill engasjerer, og utfordrer fantasien.

NORDRE AKER: I et rom i Trikkehallen på Kjelsås sitter seks 13-åringer rundt et bord. Ved første øyekast kan det se ut som en leksehjelpgruppe.

Trolsk verden

Men stort mer feil går det ikke an å ta. For «egentlig» befinner de seg i en kjeller i et slott, fjernt fra vår egen verden. De er riddere, hekser og kronprinser.

Ved enden av bordet sitter Tomas H. V. Mørkrid. Norges kanskje mest erfarne rollespilleder. Han har laget 30–40 rollespill, og ledet mellom 3000 og 4000 forskjellige spillinger. I Trikkehallen spilles Mørkrids «Fabula». 13-åringene utforsker landet Rann, under kyndig ledelse fra Mørkrid.

– Det som er spennende med rollespill er at det alltid skjer noe nytt, og det blir aldri kjedelig, sier Tobias Hoftvedt fra Disen. Etter å ha «satt seg» i tronstolen har han plutselig oppgradert til «kronprins av Rann».

Kringsjå og Ullevål

I vår tilbys rollespill-, nysirkus-, ballett-, keramikk-, teater-, tegne og male og tegneseriekurs. Nytt i vår er flere kurssteder; i tillegg til Trikkehallen og Kjelsås paviljongskole, holdes det kurs på Kringsjå og Ullevål.

– Kurstilbudet i regi av kulturenheten er en del av bydelens forebyggende barne- og ungdomsarbeid, og er åpent for alle fra 4. til 10. trinn i Nordre Aker. Siden kursene så langt stort sett har vært på Trikkehallen, har det naturlig nok vært flest unger fra områdene rundt Trikkehallen som har meldt seg på. Denne skjeve fordeling prøver vi nå gjøre noe med ved å starte kurs på Ullevål og Kringsjå skoler. I første omgang starter vi med teater og rollespill, som er to av våre mest populære kurs, sier Kjetil Wevling ved Trikkehallen.

Kurstilbud, tider og kursavgifter varierer. Se derfor full oversikt og informasjon om påmelding på www.trikkehallen.no. Kursene starter i uke 3 og har begrenset antall plasser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.