*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du få en skole oppkalt etter deg

NAVNLØS: Dagens gamle Grefsen videregående skole rehabiliteres og blir til ungdomsskole høsten 2013. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det kan faktisk skje, når bydelen gir deg mulighet til å komme med navneforslag på «nye Grefsen videregående skole».

GREFSEN: Høsten 2013 åpner en ny ungdomsskole i Morells vei nederst på Grefsen, i lokalene til gamle Grefsen videregående skole. Bydelsutvalget utlyser nå en navnekonkurranse, hvor befolkningen inviteres til å foreslå navn til den nye skolen innen 15. juni.

Utdanningsetaten har foreslått Nedre Grefsen skole, mens arkitektene som har tegnet den ombyggingen som nå kommer og har stått for konseptutviklingen, har foreslått Grefsen U3.

Go crazy!

Fram til midten av juni er det altså fritt fram for å være kreative, og du kan sende navneforslag til postmottak@bna.oslo.kommune.no.

Skolen er under totalrehabili-tering og vil, når den åpner til skolestart 2013, ha plass til 420 elever. Endelig opptaksområde er ennå ikke klart. I tillegg til eksisterende bygningsmasse vil det komme opp et tilbygg ut mot Morells vei.

Det er mulig å utvide skolen med ytterligere et byggetrinn senere, da mest sannsynlig med 90 elever til.

Blomst eller onkel?

Skolen åpnet høsten 1921 under navnet Aker kommunale middelskole, og har senere hatt flere navn,blant annet Grefsen middelskole, Grefsen høiere skole og Grefsen realskole og gymnas.

Og selvom navnsetting ofte bærer preg av beliggenheten, er det fullt mulig å finne på noe nytt og spennende, slik at elevene på den nye ungdomsskolen har grunn til å være stolte.

Her er det bare fantasien som setter grenser, før bydelsutvalget går «til angrep» på forslagene til høsten.

Har du kanskje en kul onkel du vil hedre, eller vet du om noen fine blomster som holder hus i nærheten av den nye ungdomsskolen?

Disse kan foreviges som navn på ungdomsskole før du vet ordet av det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.