*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du gå på ski også i Østmarka

PÅ SKI: De var ikke mange, men noen fikk seg søndag sesongens første skitur i Østmarka. Og med nydelig sol ble det en trivelig opplevelse. For dem som ikke hadde forberedt seg til skitur, ble det like bra til fots. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Det har vært dårlig med skiføre til nå, men søndag kunne man ta seg tur – også i Østmarka.

ØSTMARKA: Frem til helgen har bare høyere strøk i Nordmarka, Sørkedalen og på Krokskogen vært altarenativer for dem som har villet prøve skiene i Oslomarka.Men så kom det noen få centimeter etterlengtet hvit nedbør for noen dager siden, og så ble det spedd på med litt på lørdag.

Og resultatet ble skiføre også i Østmarka.

Ikke så å forstå at man kunne spenne på seg skiene hvor som helst og legge ut i alle de populære løypene. Men noen fant ut at de kunne ta sesongens første tur innover mot Mariholtet og Sandbakken. Riktignok måtte de holde seg til helt flatt terreng og for det meste på veier.

Flott føre

Men de som benyttet anledningen på søndag, fikk erfare at vinteren har begynt. Spesielt innover mot Mariholtet enten fra Østensjø-siden (Bøler, Ulsrud (Oppsal) eller nordfra (Ellingsrud) gikk det bra.

LES OGSÅ: Endelig snø for Rustad-løperne

Noen få

Det er vel å ta i vel hardt om vi sier at det var mange som fikk sine første kilometer på ski. Det var nok flere som valgte godt fottøy og akebrett. Men så var det da denne monsterbakken på TV som fristet mange.

Dermed gikk de glipp av en flott utesøndag i Østmarka hvor solstrålene merkelig nok føltes varme til tross for flere kuldegrader.

Bare så synd at sola foreløpig bare har en veldig kort bane over horisonten slik at dagene er korte. Men muligheten er jo å velge lysløypetraseer.

Muligheten til å få seg en skitur er i alle fall til stede selv om man kanskje ikke bør velge de fineste skiene og tro at man kan gå over alt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.