*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du kjøre hele Oberst Rodes vei

Hele Oberst Rodes vei er igjen åpen for trafikk etter å ha vært stengt siden november 2008 pga. omlegging av vann- og avløpsledninger. Foto: Aina Moberg

Etter halvannet år med gravearbeider ble Oberst Rodes vei gjenåpnet for all trafikk fredag.

NORDSTRAND: Det er utskifting av gamle vann- og avløpsledninger fra Lambertseterveien i sør til Frodes vei i nord som er årsaken til at veien har vært stengt siden november 2008. Også Steingrims vei har vært berørt av arbeidene.

LES OGSÅ: Fri fart om få uker

Nå er nye avløpsrør på plass. De skal forhindre kjelleroversvømmelser og gi bedre kapasitet for avløpsmengden. Ifølge Vann- og avløpsetaten (VAV) vil de nye rørene gi en tryggere vannforsyning og bedre vannleveranse i fremtiden.

Allerede lørdag 19. juni ble Oberst Rodes vei åpnet for busstrafikk, og rute 74 er nå tilbake i sin opprinnelige trasé med stoppesteder ved Mylskerud- og Karlsrudveien.

LES SAKEN: 74-bussen tilbake i gammel rute

Selv om veien nå er gjenåpnet, gjenstår det enkelte småting før VAV sier seg helt ferdig med arbeidet. Det dreier seg om asfaltering av fortau, og reparasjon av gjerder i selve Oberst Rodes vei.

Dessuten gjenstår arbeidet med gjerder, plen, busker og asfaltering i privat vei mellom Oberst Rodes vei/Bernt Knudsens vei og Oberst Rodes vei/Karlsrudveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.