RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du klage på dårlig håndverk


Nå skal det bli lettere å klage.
Nå skal det bli lettere å klage. Foto: Mimsy Møller
Snart blir det mye lettere å klage om man er misfornøyd med en håndverker.

OSLO: Til høsten starter nemlig byggebransjen og Forbrukerrådet en ny nøytral og gratis klageordning der du kan få hjelp, i følge NRK Østlandssendingen.
- Nå gir vi forbrukeren og kunden muligheter for å klage på håndverkere som har foretatt oppussing eller reperasjoner av huset deres, forklarer Tor Backe, som er leder for rørleggernes bransjeforening til NRK Østlandssendingen

Prøvekjøres i to år

Foreningen er en av kreftene bak nyordningen, som i første omgang skal prøvekjøres i to år.

Hittil har det kun vært mulig å klage på store prosjekter som nybygg og totalrenovering. Nå kan du snart også klage om du bare har fått noen til å pusse opp, male, snekre et tilbygg eller strekke ledninger.

- Den nye ordningen vil gjelde hver form for tvist, og den vil gjelde for det første dårlig utført håndverksarbeid, fortolkninger av avtaler, tidsforbruk, og uenighet om pris, opplyser Backe.

Håndverkere kan bli ekskludert

Han tror tiltaket vil skape mer orden i bransjen, som han mener har et mer frynsete rykte enn den fortjener. De håndverkerne som ikke ter seg skikkelig, risikerer nemlig å bli kastet ut av det gode selskap.

- Vi har tenkt at en avgjørelse klagenemda tar vil være rådgivende, men det er opp til hver enkelt forening, i sine vedtekter, å vurdere om man da vil ekskludere dem. Det vil sikkert kunne skje, sier Backe.

I den nye nemnda kan fagfolk, Forbrukerrådet og en dommer sammen sette på plass den som tar feil - enten det er håndverkeren eller deg som huseier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere