*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du se hva Rune så da han tittet ned på Oslo

FOTOGRAFEN: Rune Nylund Larsen har sett Oslo fra lufta. Tekstene i boka «Over Oslo» er skrevet av Eirik Myhr. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Uten å ha noe forhold til hovedstaden, og med høydeskrekk, har fotograf Rune Nylund Larsen laget en praktbok om Oslo – sett fra oven.

Klikk på bildet for å forstørre.

På Eidsvolls plass. FOTO: RUNE NYLUND LARSEN

OSLO: Andre europeiske hovedsteder har bøker av byen sett fra lufta, tenkte fotograf Rune Nylund Larsen. Men ikke Oslo. Derfor gikk han til forleggeren sin og sa at en slik bok fortjener vår egen hovedstad også.Aktuelt tidsbilde av Oslo

Dermed har Larsen siden ski-VM i vinter hengt ut av helikopterdører, fløyet luftballong og klatret i stillaser, på hustak og i kirketårn.

Resultatet, boka «Over Oslo», har blitt et tidsbilde av hvordan Oslo så ut i 2011. De bygningsmessige sårene og senere den menneskelige styrken etter 22. juli, har for eksempel fått sitt eget kapittel.

Larsen har en lang rekke fotoprosjekter bak seg. Han sier han elsker flyfoto, men at magen hans hater det. Likevel har han tilbrakt timevis i lufta over hovedstaden. En by han ikke kjenner så godt.

– Nei, jeg har ikke egentlig noe forhold til Oslo, sier han.

Opprinnelig er han fra Tønsberg, men er nå bosatt i Risør.

– Som en oppdagelsesferd

– Jeg var nysgjerrig på byen. For meg ble dette en måte å oppdage Oslo på.

OG HER KAN DU SE HVA RUNE SÅ – ET UTVALG AV BILDENE FRA "OVER OSLO"!


Larsen mener nettopp det er en av bokas styrker.

– Jeg har ikke vært forutinntatt om hva som måtte med. Jeg har sett Oslo med nye øyne.

Men også for dem som kjenner byen godt byr «Over Oslo» på overraskelser. I forordet skriver Fabian Stang:

«Som denne boken viser oss, ser gater, bygninger og strøk ganske annerledes ut fra luften enn fra bakkenivå. Bare det å se sitt eget nabolag, sin egen gate, sin egen bolig, for ikke å si sin egen lille plass i verden fra luften gir oss et nytt og fascinerende perspektiv.»

Og for fotografen, hvordan har denne måten å se Oslo på formet hans inntrykk av byen?

– Jeg har sett at Oslo også er en vinterby. Og det er en grønn by. Det er en by i store endringer. Men først og fremst har jeg sett at Oslo er en veldig vakker by.

Se også lesernes egne Oslo-bilder i fotokonkurransen "Oslo - byen min!" her!

Nå kan du vinne boka "Over Oslo" i dittOslo og ordfører Fabian Stangs fotokonkurranse. Se faktaboksen til høyre for artikkelen for hvordan du kan delta!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag