RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du sjekke badetemperaturer på nett


PLASK: Varmen kan gjøre det fristende med et bad, men sjekk temperaturen før du gjør som disse guttene.
PLASK: Varmen kan gjøre det fristende med et bad, men sjekk temperaturen før du gjør som disse guttene. Foto: ARKIVFOTO
Fra 1. juni ligger badetemperaturer fra 25 badesteder i Oslo på nett.

OSLO: Meteorologene varsler sommervær de neste dagene, og mange er nok fristet til å ta en dukkert i varmen. Men hvor er det varmest badevann i Oslo?

Svaret får du på nettsidene til Bymiljøetaten. Frilufsavdelingen måler temperaturen ved 25 badeplasser langs strandsonen, på øyene, langs Akerselva og i vannene i Marka.

Del på Facebook

Tre ganger i uka

Ordningen er en videreføring av Friluftsetatens målinger fra tidligere somre, ettersom Frilufsetaten fra 1. mai ble en del av den nye Bymiljøetaten.

Ellers er det lite nytt med temperaturmålingene. Temperaturen måles om morgenen hver mandag, onsdag og fredag og er kort tid etter å finne på nett. Målingene gjøres i hele juni, juli og august.

Het nykommer

Fra i fjor er Stensrudtjern lagt til som nytt badested i målingene. Og nykommeren gjør det skarpt i årets første måling 1. juni. Stensrudtjern er nemlig varmest (eller minst kald, om du vil) i Oslo med sine 15 grader.

Kaldest er Bestemorstranda og Kapteinsputten med 11 grader. Altså er det nok foreløpig bare de tøffeste som tør å kaste seg uti.

Alle temperaturene finner du her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere