*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du smile, Stine

Stine Andreassen sitt røde kort mot Lillestrøm i semifinalen har blitt omgjort. Foto: FOTO: ANDERS HALVORSEN

Røa-spiller Stine Andreassen får allikevel spille cupfinalen ettersom NFF opphevet det røde kortet hun fikk i semifinalen mot Lillestrøm.

Røa: Stine Andreassen fikk rødt kort under NM-semifinalen mot LSK Kvinner da hun traff en motspiller med albuen i ansiktet.

Les også: Her trøstes Stine

Spilleren og Røa har i sin forklaring lagt vekt på at dette ikke var en bevisst handling, men at spilleren markerte at ballen var over linja ved å løfte armen. Nå har NFF studert videobildene og trekker det røde kortet til Stine Andreassen.

Les også: Utvisningen la en demper på seieren

NFF skriver følgende i en pressemelding:

«Etter Disiplinærutvalgets oppfatning støtter TV/videobildene Stine Andreassens forklaring at armen løftes i ren refleks for å markere innkast uten å være klar over at LSK-spilleren stod rett bak. Således fremstår det som en ulykke at armen treffer LSK-spilleren og ikke slik dommeren har forklart at albuen er aktiv. Disiplinærutvalget har således besluttet at det ikke utmåles ytterligere sanksjon mot Stine Andreassen som følge av utvisningen i NM kampen mellom Røa IL og LSK Kvinner den 28.09.10. «

Roser NFF

Trener for Røa Dynamite Girls, Geir Nordby, roser NFF etter at det ikke blir karantene etter det røde kortet.

– Det er veldig voksent gjort i ettertid av fotballforbundet. Dommeren oppfatter der og da at det var et slag, men det at man kan omgjøre en feil situasjon i ettertid er innmari bra, sier Geir Nordby til Akersposten.

Utrolig glad

Stine Andreassen får skryt av Geir Nordby for sin gode form gjennom hele sesongen. Nå gleder hun seg til å spille cupfinale mot Trondheims Ørn 13.november.

– Jeg gleder meg vanvittig mye til finalen. Jeg er bare glad og takknemlig for at NFF har gjort om avgjørelsen, sier en utrolig lettet Stine Andreassen til Akersposten.

Men hun er også glad for at hun blir renvasket for den alvorlige hendelsen hun var involvert i.

– Nå sitter jeg igjen med en utrolig god følelse. Det at de her har gjort et sjeldent unntak, viser at de lyttet til min forklaring og at de tror meg på det, sier Stine Andreassen.

Nå kan hun glede seg til cupfinalen i november sammen med resten av Røa-spillerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.