RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du surfe kjapt på t-banen


T-banesurfing kan være så mangt. Nå kan du i alle fall få 4G på t-banen, selv når du er i en tunnel.
T-banesurfing kan være så mangt. Nå kan du i alle fall få 4G på t-banen, selv når du er i en tunnel. Foto: Foto: Per Løchen, Scanpix
Etter mange års frustrasjon, er det endelig på plass.

OSLO (Side3.no): Det har vært mange års frustrasjon for etter hvert mobilvante nordmenn som benytter T-banen i Oslo: Det har fint fungert å sende meldinger og snakke om en kjører i tunnelene, men om du vil surfe på nett, benytte Spotify eller lignende - så har det vært problemer.

Nettet som er utbygget i tunnelene har aldri vært laget for noe annet enn GSM, og om du har kommet på nett, har det gått saaaaaaaaakte.

Lang vei frem

Allerede i 2009 tok Telenor avgjørelsen om at de ville har supernett på T-banen, men havnet så i en langvarig krangel med de som eier tunnelene. I 2011 fortalte Telenor at de skulle ha vært ferdig innen utgangen av året, men at det ble nye utsettelser.

Tidligere i år åpnet 4G på noen deler av t-banenettet. Samtidig ble det annonsert at den såkalte hovedtunnelen på T-banen mellom Majorstuen og Tøyen skulle bli oppgradert i løpet av august i år.

Nettavisen har presset på for status på denne oppgraderingen i noe tid, og bare fått svar om at det «jobbes intens» med å få det ferdig.

Skrudd på i all stillhet

Men torsdag kveld ble mobilnettet i tunnelen skrudd på i all stillhet, og vips er det full 4G-dekning i hele tunnelen. Nettavisen har kjørt strekningen uten brudd i streaming, og har målt datahastighetene til omtrent det samme som utenfor tunnelen.

Verken Telenor eller Netcom, som står sammen om utbyggingen, ønsker å kommentere åpningen. Årsaken er at det foreløpig er åpnet som en «test», hvor en jobber med å fintune det nye nettet for å øke stabiliteten.

Realiteten er likevel at systemet er åpnet, og at du nå kan bruke mobilen så mye du vil.

Les også: Krever bedre kollektivtilbud før veiene strupes

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere