*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du surfe kjapt på t-banen

T-banesurfing kan være så mangt. Nå kan du i alle fall få 4G på t-banen, selv når du er i en tunnel. Foto: Foto: Per Løchen, Scanpix

Etter mange års frustrasjon, er det endelig på plass.

OSLO (Side3.no): Det har vært mange års frustrasjon for etter hvert mobilvante nordmenn som benytter T-banen i Oslo: Det har fint fungert å sende meldinger og snakke om en kjører i tunnelene, men om du vil surfe på nett, benytte Spotify eller lignende - så har det vært problemer.

Nettet som er utbygget i tunnelene har aldri vært laget for noe annet enn GSM, og om du har kommet på nett, har det gått saaaaaaaaakte.

Lang vei frem

Allerede i 2009 tok Telenor avgjørelsen om at de ville har supernett på T-banen, men havnet så i en langvarig krangel med de som eier tunnelene. I 2011 fortalte Telenor at de skulle ha vært ferdig innen utgangen av året, men at det ble nye utsettelser.

Tidligere i år åpnet 4G på noen deler av t-banenettet. Samtidig ble det annonsert at den såkalte hovedtunnelen på T-banen mellom Majorstuen og Tøyen skulle bli oppgradert i løpet av august i år.

Nettavisen har presset på for status på denne oppgraderingen i noe tid, og bare fått svar om at det «jobbes intens» med å få det ferdig.

Skrudd på i all stillhet

Men torsdag kveld ble mobilnettet i tunnelen skrudd på i all stillhet, og vips er det full 4G-dekning i hele tunnelen. Nettavisen har kjørt strekningen uten brudd i streaming, og har målt datahastighetene til omtrent det samme som utenfor tunnelen.

Verken Telenor eller Netcom, som står sammen om utbyggingen, ønsker å kommentere åpningen. Årsaken er at det foreløpig er åpnet som en «test», hvor en jobber med å fintune det nye nettet for å øke stabiliteten.

Realiteten er likevel at systemet er åpnet, og at du nå kan bruke mobilen så mye du vil.

Les også: Krever bedre kollektivtilbud før veiene strupes

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.