*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du ta båt fra Aker brygge til Fornebu

Slik ser hurtigbåten MS Tidevind ut. Hver halvtime kan den frakte 147 passasjerer mellom Aker brygge og Fornebu. Foto: Norled

Og det på bare 12 minutter.

AKER BRYGGE: Mandag morgen gikk første avgang fra Aker brygge retning Fornebu, og dermed startskuddet for en ny rushtidsavgang for de totalt 20.000 personene som jobber på Fornebu.

I tillegg bor det 6.000 personer på Fornebulandet, som nå får muligheten til å ta seg til Oslo sentrum vesentlig raskere enn om de skal bruke bil eller buss.

Skal avlaste busser og biler
Det er i påvente av å få på plass en kapasitetssterk t-bane ut til Fornebu, at Ruter setter i gang hurtigbåtsambandet. Dette er ment å avlaste veinettet i rushtiden.

Klokka 06.30 mandag morgen la MS Tidevind, som skal trafikkere ruten, ut på tokt, og bare 12 minutter senere kunne den klappe til kai på andre siden av fylkesgrensa.

- Det er mange som har ønsket seg et båttilbud mellom Aker brygge og Fornebu, og vi håper at både beboere og de som jobber på Fornebulandet blir fornøyde med hurtigbåten. Forhåpentligvis letter den noe av passasjertrykket på bussene, slik at vi kan ivareta et godt kollektivtilbud frem til Fornebubanen står ferdig, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.

Les også: Hank von Helvetes historie skal friste deg til å bli kjent med Oslo

Gangavstand til store konserner
MS Tidevind vil seile hver halvtime i rushtiden fra Aker brygge, og kan frakte til sammen 147 passasjerer til og fra Fornebulandet.

Fra kaia på Fornebu er det noen hundre meter til store arbeidsplasser som IT Fornebu, Statoil og Hydro.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fylkesordfører Anette Solli fikk æren av å åpne fergesambandet mellom Aker brygge og Fornebu. Foto: Birgitte Heneide/Ruter


For dem som jobber på Telenor og Aker Solutions får man en liten trimtur i samme slengen, dit er det nemlig rundt én kilometer å gå. Det er også gangavstand til boligene rundt Rolfsbukta og til boligområdene mellom Forneburingen og Snarøyveien.

Til bussholdeplassen Rolfstangen, der linje 31 går, er det cirka 400 meter å gå.

- Fornebubåten er et bra tilbud til reisende mellom Oslo sentrum og Fornebu i den travleste tiden på morgen og ettermiddag. Fornebubåten er et viktig supplement til kollektivtilbudet på Fornebu og jeg håper den blir godt mottatt av de reisende, sier fylkesordfører Anette Solli, som fikk æren av å klippe snoren da fergeruten åpnet.

Fakta

FaktaNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag