*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan elevene glede seg til skolestart

FLOTT OG FIN: Foss vgs. fremstår utvendig, ifølge Undervisningsbygg, temmelig lik slik den gjorde i 1900. Foto: Foto: Undervisningsbygg

Foss vgs. har gjennomgått omfattende rehabilitering, og står nå klar i skinnende flott drakt. Det vil blant annet merkes på inneklimaet for elevene.

GRÜNERLØKKA: Foss videregående skole har vært gjennom omfattende utvendig rehabilitering. Dette har pågått i ett år i tett samarbeid med byantikvaren. Nå er den 112 år gamle verneverdige skolen klar til skolestart med ny takstein, vinduer og flott teglfasade, melder Undervisningsbygg.– Utvendig rehabilitering av eldre skoler er viktig for å få byggene så tett som mulig. Utskifting av vinduer, nytt tak, takrenner osv. vil bidra til bedre inneklima for elevene. Fuktskader hindres og nye vinduer vil få energiforbruket til å gå ned, forteller prosjektleder Knut Vidar Gule i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dette bygget redder skolestart

– De verneverdige skolebyggene fremstår i dag temmelig lik det originale utseende fra 1900. Dialogen med byantikvaren har vært meget god og sammen har vi funnet løsninger som begge er fornøyde med.

LES OGSÅ:

Skolevenninnene fra Foss videregående gjør suksess som gründere

Foss-elev (16) er norgesmester på trompet

Banddrøm startet i gangene på Foss

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.