*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan Oslo-jentene juble

Jubelgjeng: ORKs damer gikk til topps i Sverige nylig. Bak fra venstre: Vincent Bouchet (defensiv trener), Sonja Tveiten, Karoline Mero, Sylwia Kilkowska, Liv Oline Nordby, Aina Øverås Skott, Janette Skoga, Marianne Netland, Bente Løklingholm, Anette Larsgård, Pierre Bonnet (offensiv trener). Foran fra venstre: Ylva Steiner, Malene Hoftun Jaeger, Anja Kalsvik, Elisabeth Berg, Anna Verpe, Camilla Pedersen, Anna Michniewicz, Solveig Krapf, Marit Engseth. FOTO: NIGEL WALDRON

På kort tid har damelaget til Oslo Rugby Klubb blitt forvandlet til et vinnerlag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aina Øverås Skott og lagvenninnene imponerte i Sverige. FOTO: NIGEL WALDRON

Klikk på bildet for å forstørre.

Vincent Bouchet (i midten) trener ORKs damelag. Nylig dømte han også sin første internasjonale kamp.

GÖTEBORG/FROGNER: Nylig sto ORK-jentene for en stor prestasjon da de vant en turnering for 7"er-lag i Sverige. Like før det hadde også Frogner-laget gått til topps i en lik turnering på Ekeberg.

– Før pleide jentene å tape alle sine kamper, men de siste månedene har laget fått to nye trenere og ti-femten nye spillere. Dermed fikk vi ny giv inn i laget, sier ORK-trener Vincent Bouchet.

Franskmannen – som er bosatt på Majorstuen – trener laget sammen med landsmannen Pierre Bonnet. I Sverige opplevde duoen deres største triumf til nå.

– Nivået i Sverige er høyt, så for oss var dette en veldig stor seier. Samtidig lover det godt for neste sesong, sier Bouchet.

Trener og dommer

I finalen i Göteborg var Swedish All Stars motstander. ORK viste frem sin solide defensiv, der de frustrerte All Stars som gikk poengløse av banen. Med tre scoringer selv ble det en fortjent finaleseier.

– Vi ønsket å få et bevis på at vi har forbedret oss, i tillegg til at det er morsomt for jentene å få prøve seg mot andre lag, sier Bouchet om oppholdet i Sverige.

Franskmannen er selv mye på farten om dagen. I tillegg til å trene ORKs damer, har Bouchet også nylig fått sin internasjonale debut som dommer. Den kom i en kamp mellom Finland og Bulgaria.

– Jeg er fra en rugbyfamilie, så rugby er en form for religion for oss. Som dommer har jeg utviklet meg sakte, men sikkert gjennom de forskjellige nivåene.

Vil vinne mer

Nå gleder Bouchet seg over fremgangen til både seg selv og ORKs damer.

I turneringen på Ekeberg klarte ORK å hamle opp med blant andre Bergen, som regnes for å være det beste laget i Norge.

– Med 33 jenter er Oslo laget med flest spillere. Nå blir neste sesong veldig spennende med 7"er-mesterskap på våren og 12"er-mesterskap på høsten. Vi vil jobbe hardt i vinter for å utvikle oss videre, slik at vi kan prøve å bli norske mestere neste år, sier Vincent Bouchet.

PS! Rugbyfolket hadde mye å juble for i forrige uke. Da ble det også bestemt at idretten skal tilbake på OL-programmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag