RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kastes Brakkebygrenda ut


Politiet er på plass med store styrker i Gamlebyen, etter at de ble skutt etter med fyrverkeri, da de skulle kaste ut Brakkebygrenda fra St. Halvards gate 27.
Politiet er på plass med store styrker i Gamlebyen, etter at de ble skutt etter med fyrverkeri, da de skulle kaste ut Brakkebygrenda fra St. Halvards gate 27. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen
Onsdag morgen er politiet på plass med store styrker i Gamlebyen. Nå er det slutt for Brakkebygrenda.

GAMLEBYEN: «Brækkers blir angrepet av snuten og trenger støtte mot utkastelse! Spre for faen! Bbg is being attacked by police now and needs support against eviction! Spread!», skriver brakkbygrenda på Facebook onsdag morgen.

LES OGSÅ: Slutt for okkupantene i Brakkebygrenda

Har vært i dialog

Politiet bekrefter at beboerne blir kastet ut onsdag formiddag.

– To personer er pågrepet etter at politet ble skutt på med fyrverkeri, sier operasjonsleder André Kråkenes.

Aksjonen er et resultat av en lengre periode med dialog mellom beboerne og politiet.

– Klokken 08.30 startet vi prosessen med å få personer som allerede ikke har flyttet ut frivillig til å fjerne seg fra stedet, forteller Kråkenes.

Presseansvarlig for Brakkebygrenda, Harald «Husokkupant» opplevde det som lite hyggelig å bli vekket av politiet og kastet ut i dag tidlig.

Gir aldri opp kampen

– Flere av våre aktivister klatret opp på taket og lenket seg fast for å slippe utkastelse. Vi var mellom ti og tvye personer der i dag, og nå leter vi etter et annet sted å bo, sier han.

– Hva skjedde da det ble skutt mot politiet i dag?

– Jeg så ikke at det skjedde, men så vidt jeg vet var ikke det noen av beboerne, det var fra personer som ankom stedet etter hvert, sier Harald.

Okkupantene har utover dagen fått mange støtteerklæringer, også fra naboene.

– De har ikke hatt noen problemer med oss, og mange skjønner ikke hvorfor kommunen på død og liv skal ha oss ut når grunneier foreløpig ikke har noen konkrete planer for bygget, sier Harald.

Se video fra da dittOslo.no besøkte Brakkebygrenda i 2013 her:

Video: Tarjei Kidd Olsen

LES OGSÅ: Brakkebygrenda nekter å gi seg

Gjemte seg

Det er gunneier og Namsfogden som står for utkastelsen, en prosess som har foregått i flere omganger i tilsammen rundt 15 år.

Første gang beboerne ble kastet ut var i 2008, men to år senere var de tilbake. Eieren av den omstridte tomta har lenge ønsket å bygge boliger, men har ikke fått planene godkjent.

Men onsdag var det altså ubønnhørlig slutt for okkupantene på tomta.

Operasjonsleder André Kråkenes kan ennå ikke opplyse om hvor mange personer som har blitt kastet ut, men han bekrefter at tomta nå er tom for folk.

– Flere hadde gjemt seg opp under taket i bygget, men er nå fjernet fra stedet, sier han.

LES OGSÅ: – Brakkebygrenda skader boligprisene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere