RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer fiskebilen


Fiskeminister Elisabeth Aspaker foran fiskebilen som skal på en aldri så liten norgesturné. – Lykke til på ferden, ønsket Aspaker.
Fiskeminister Elisabeth Aspaker foran fiskebilen som skal på en aldri så liten norgesturné. – Lykke til på ferden, ønsket Aspaker. Foto: Katrine Lunke, Godfisk/ANB
Den skal ikke ta opp kampen med isbilen, men målet er å skape entusiasme kysten rundt. Mandag startet ferden i Oslo.

OSLO: Allerede mandag sendte fiskeminister Elisabeth Aspaker en fulltanket fiskebil fra Youngstorget i hovedstaden. Det var starten på en lang «signingsferd» kysten rundt, via Agder, Sørlandet, Rogaland, Møre, Trøndelag, Nordland, Troms og til Kirkenes helt øst i Finnmark. Turen er ventet å ta en drøy måned.

– Det er ikke uten grunn at vi er verdens nest største sjømatnasjon. Norge har fantastiske råvarer fra havet. Hver dag spises det over 31 millioner måltider verden over, laget av norsk sjømat, sier fiskeriministeren.

Michelin-kokk

Fiskebilen, som har fått den litt mer moderne beskrivelsen «foodtruck», er i regi av Godfisk. De har hentet inn den internasjonalt erfarne Michelin-kokken Christopher Haatuft som kokk om bord, så det er all grunn til å stikke innom om du kjenner fiskeduften nær deg.

– Jeg ser fram til å treffe menneskene som kjenner råvarene og samtidig få bli kjent med lokale oppskrifter. Jeg gleder meg til å vise folk hvor enkelt og godt det kan gjøres, sier Haatuft.

Entusiasme og inspirasjon

Fiskeduften skal altså skape entusiasme og inspirasjon.

– Vi er flinke til å markedsføre norsk sjømat i utlandet, men fortsatt er det mange i Norge som er bedre kjent med italienske pastaretter enn den norske fisken som er i verdensklasse. Vi håper nordmenn skal bli mer stolt av våre sjømattradisjoner og samtidig bli inspirert til å bruke de fantastiske råvarene vi har, sier markedssjef Lisbeth Bjørvig Hansen i Godfisk.

Få fiskebilen hjem

20 steder inkludert startplassen Oslo er utgangspunktet for den blå fiskebilen, hvorav 16 av stedene har sine sjømatspesialiteter å by på.

– Vi besøker steder der sjømaten har en historie og forankring. Dette blir en matreise med et kjøkken på hjul som Norge aldri har sett maken til. Du kan også søke om å få foodtrucken hjem til deg, sier Hansen.

Alt fra laks og torsk til makrell, kongekrabbe og blåskjell blir servert underveis på turen.

  Mest sett siste uken

  Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

  sterke meninger

  Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

  Gunnar Stavrum
  sjefredaktør

  comments powered by Disqus

  Våre bloggere