*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer foreldrebrevet

 

I disse dager dumper foreldrebrevet ned i postkasser. Kort fortalt, en brosjyre som viser skolenes resultater.

GRORUDDALEN: Apalløkka skole, Gran skole, Stasjonsfjellet skole og Sinsen skole skal gjøre resultatene til elevene på skolen mer tilgjengelig for mor og far.

I år deltar skolene som fire av elleve skoler i byen i et pilotprosjektet i utdanningsetaten. Prosjektet går ut på å gjøre resultatene i skolen mer tilgjengelig for foreldrene. I 2011 skal alle Osloskolene med.

Info rett i posten

Alle foreldrene får et foreldrebrev, i form av en brosjyre, i posten. Der kan de se hvordan de ulike klassene presterer på skolen ved hjelp av grafer og tall.

I brosjyren står det utdrag fra det som står i kvalitetsportalen på utdanningsetatens hjemmesider. Kvalitetsportalen er et nettsted hvor man finner resultater og ressursbruk ved skolene i byen.

Det er også litt informasjon fra rektor om skolen og målene som er blitt jobbet med. Målet med det hele er åpenhet og lett tilgjengelig informasjon.

Flere kanaler

Stasjonsfjellet skole ble forespurt om å være en av pilotene, og rektor, Beate Kase Pedersen, forteller at hun synes brosjyren som nå deles ut er en fin idé.

– Informasjon om hvordan det går med skolen er jo noe både foreldre, elever og omverdenen har krav på, og interesse for, sier Pedersen.

Hun forteller at skolen alltid har benyttet flere kanaler.

– Brosjyren som vi har fått laget, med proff hjelp, er jo en ny måte å gi informasjon på, og jeg tror det er mange som vil lese den, sier rektoren,

Hun legger samtidig til at det ikke er alt som kommer ut i denne brosjyren.

– Blant annet er ikke eksamensresultatene med. Jeg skulle helst hatt med enda mer informasjon, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.