RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer iPhone til Norge


KOMMER: iPhone skal selges i Norge av Netcom
KOMMER: iPhone skal selges i Norge av Netcom
Tidenes mest omtalte mobiltelefon kommer endelig til Norge. I første omgang skal telefonen selges av Netcom.

AMOBIL.NO: Teliasonera melder at de skal selge iPhone i de nordiske landene der selskapet opererer. Dette inkluderer Norge, gjennom den svenske operatørens eierskap i Netcom.

Ifølge Netcom vil iPhone bli introdusert i Norge løpet av året. Noe mer vil ikke operatøren si på det nåværende tidspunkt.

Les Amobil.nos test av Apple iPhone

Pris og lansering ikke avklart

Hvilken versjon av iPhone som er aktuell for Norge vil ikke operatøren si noe om. For øyeblikket er det kun den opprinnelige versjonen med Edge som er offisiell, men alt tyder på at en ny versjon med super-3G vil bli lansert på en Apple-konferanse 9. juni.

Les også: Endelig iPhone på norsk


Dersom det er den nye iPhone-versjonen det er snakk om, så vil eventuell salgsstart også avhenge av når en ny iPhone-versjon er klar. Rykter har til nå sagt at 3G-iPhone vil komme i salg like etter lansering, noe flere større operatører også har hintet om. Om dette også gjelder Teliasonera og Netcom blir kun spekulasjon.

Les også: Er det slik 3G-iPhone ser ut

Hva prisen blir i Norge og Norden forøvrig er heller ikke avklart. Nye rykter kan tyde på at Apple går bort fra å ha én fast pris på iPhone i alle land, slik som selskapet har hatt til nå. I stedet vil prisen tilpasses hvert enkelt land, noe som kan tilsi at iPhone vil bli dyrere i Norge enn i for eksempel USA. I tillegg er det usikkert om - og eventuelt hvilke - abonnement som vil følge telefonen, eller om den vil kunne kjøpes uten binding.

Les også: iPhone får GPS og blir tykkere

Ikke eksklusiv

Hvorvidt avtalen med Netcom blir eksklusiv her i Norge, vet foreløpig bare Apple. Telenors informasjonssjef Atle Lessum tror imidlertid ikke at dette blir tilfelle. Overfor Dagensit.no hevder han at Telenor har grunn til å tro at avtalen er ikke-eksklusiv.

Følg utviklingen på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere