*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer kunstgressbanen på Ekebergsletta

VENTETID OVER: Frode Kyvåg er lettet og glad over at Riksantikvaren har gitt tillatelse til å legge kunstgressbane her, hvor Bækkelagets Sportsklub (BSK) opprinnelig ønsket det. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik

– Dette er julaften for BSK, jubler Frode Kyvåg etter at Riksantikvaren ga tillatelse til å anlegge kunstgressbane like ved Ekeberghallen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HER KOMMER BANEN: Kunstgressbanen skal plasseres mellom Ekebergveien og parkeringsplassen ved EKT. I dag brukes tomten til amerikansk fotball.

Klikk på bildet for å forstørre.

LYKKELIG MANN: – 2014 blir et merkeår, sier Frode Kyvåg som har ventet på kunstgressbane i over seks år.

EKEBERG: Riksantikvaren har nå gitt tillatelse til å anlegge kunstgressbane vest for Ekebergveien, mellom Ekebergveien og parkeringsplassen ved EKT. I dag brukes tomten til amerikansk fotball.

LES OGSÅ: Nye planer for arena på Ekeberg

Saken ble ferdigbehandlet av Riksantikvaren 17. mars og er nå til behandling hos Plan- og bygningsetaten.

– Vi har blitt lovet en hurtig behandling her, så vi har store forhåpninger til at banen kan være klar til Norway Cup. Uansett vil banen komme i løpet av året, sier Frode Kyvåg og legger til at er det noen som fortjener denne banen, så er det fotballgruppa til BSK.

– Dette er så viktig for oss som klubb, sier han. Kyvåg legger ikke skjul på at de seks årene de har ventet på denne banen har vært lange.

– Det har vært våkenetter. Vi har mistet medlemmer og frivillige. Men nå er det bare glede, vi er overlykkelige over at vi får banen der vi opprinnelig ønsket. Og Oslo kommune har vært enestående, sier han.

Mange vurderinger

Jannie Johansen i Riksantikvaren forteller at det har vært en lang prosess som ledet frem til denne avgjørelsen.

Allerede i 2006 søkte Bækkelagets Sportsklub (BSK) om å anlegge kunstgressbane på den aktuelle tomten, ved den amerikansk fotballbanen.

I 2007 ble det bevilget penger i budsjettet. Men da Byantikvaren kom inn i bildet, anbefalte de andre plasseringer på grunn av kulturminner i området.

Flere tomter på østsiden ble vurdert. Den eneste tomten Riksantikvaren mente var aktuell øst for Ekebergveien ligger på hjørnet bak den gamle kunstgressbanen.

– Denne tomten har idretten selv aldri har ønsket. Det er skyggefullt og gjørmete der og ville kreve mye anleggsarbeid, sier Johansen. Man var også bekymret for at plasseringen ville føre til mer trafikk av barn som skulle over veien.

LES OGSÅ: Nye planer på Ekebergsletta: Ønsker toaletter her

Tilbake til begynnelsen

Riksantikvaren har ikke før nå fått plasseringen på den amerikanske fotballballbanen til vurdering.

– Vi vil gi tillatelse til å plassere kunstgressbanen her fordi det er i tråd med hvor vi ønsker plassering av installasjoner. Det vil si i randsonen av sletta og i nærheten av de andre anleggene, sier Johansen og legger til:

– Dette er for kulturminnene og kulturmiljøet som helhet, et bedre alternativ enn de andre forslagene til plassering av kunstgressbanen fremmet av bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Arena-planer på Ekeberg avslått

Ingen tribuner

Aksjonsgruppen «Ekebergsletta for alle» har bedt om at Sportsplassen også blir vurdert som en alternativ plassering.

– Da vi fikk den henvendelsen, stoppet vi saksbehandlingen og henvendte oss til Bymiljøetaten. Det viser seg at denne plasseringen ble tidlig forkastet på grunn av friidretten som holder til der. Vi har fått opplyst fra Bymiljøetaten at det ikke er aktuelt å flytte friidretten til sletta. Dette er en forklaring vi må akseptere, sier Jannie Johansen til dittOslo.

Kyvåg sier han fullt ut støtter dem som ønsker at sletta skal være åpen og tilgjengelig.

– Her blir det kun et treningsområde. Det kommer ingen tribuner, klubblokaler eller annet. Kun en kunstgressbane med undervarme. Noen fangnett er påkrevet på grunn av sikkerhet, sier han. Ved siden av rødstua som ligger der i dag kommer et lite fyrhus, som skal bygges i samme stil.

BSK skal finansiere undervarme og lys. Ellers er det kommunen som skal drifte banen.

Et merkeår for BSK

Frode Kyvåg har også i mange år jobbet for flerbrukshallen som i disse dager reises ved Ekeberg skole.

– 2014 blir et praktfullt år for BSK og idretten på Ekeberg. Både hall og kunstgressbane. Nå skal jeg bare gå rundt og glede meg over all aktiviteten her på sletta, sier han.

LES OGSÅ:

Bydelen ønsker ikke toaletter øst for Ekebergveien

– KFUM bygger ikke Campus Norway

– Campus Norway? Nei takk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag