RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer mobilene med åpen kildekode


ÅPEN: Samsung I7500 bruker Googles operativsystem Android. Dette operativsystemet er basert på åpen kildekode, slik at hvem som helst kan utvikle det videre.
ÅPEN: Samsung I7500 bruker Googles operativsystem Android. Dette operativsystemet er basert på åpen kildekode, slik at hvem som helst kan utvikle det videre.
Samsung I7500 er stappet med Google-tjenester.

AMOBIL.NO: Samsung har sluppet sin aller første Android-telefon. Barnet har fått navnet I7500, og er ifølge selskapet selv en fullblods multimediatelefon.

Betegnelsen Android-telefon tilsier at telefonen bruker Googles operativsystem Android. Dette operativsystemet er basert på åpen kildekode, slik at hvem som helst kan utvikle det videre.

Utviklere har også mulighet til å lage ekstraprogrammer, som kan kjøpes i operativsystemets egen butikk, Android Market.

Les også: Vi har testet Android-mobilen til HTC

Med Google til randen

I7500 er stappet med Googles egne tjenester, og vi nevner i fleng: Google Maps, Gmail, Google kalender, Google Talk, Google Latitude og naturligvis Googles egen søkemotor. Google Maps fungerer sammen med programmer som My Location og Street View, slik at det skulle ikke være noe problem å finne frem her i verden.

Du får også noen andre programmer forhåndsinstallert på mobilen, som for eksempel Wikitude. Dette er et program som lar deg lese om forskjellige reisemål, med info hentet fra nettleksikonet Wikipedia.

Skjermen er 3,2 tommer stor og trykkfølsom, og har en oppløsning på 320 x 480 piksler. Skjermen er dermed like stor som skjermen til for eksempel HTCs Touch Diamond 2, men har lavere oppløsning.

Sjekk vår sniktitt på HTC Touch Diamond 2

Les hele saken på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere