*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer Sputnik og Kjell-Elvis

Eldrebyråd Sylvi Listhaug fikk omvisning på Nordberghjemmet, og beboer Eva Bratlie viste gjerne frem rommet sitt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Allsangturneer, fjordcruise og dansekvelder venter Oslos sykehjemsbeboere. Selv skal byråd Sylvi Listhaug (Frp) få med seg Elvis-imitatoren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anton Kjær og Randi Engzelius sammen med eldrebyråd Sylvi Listhaug som har fem millioner til Oslos eldre.

NORDBERG/NORDRE AKER: I år som i fjor bevilger byrådet fem millioner kroner til trivselstiltak for Oslos sykehjemsbeboere. 50 sykehjem, Røde Kors, Seniorsaken, Frelsesarmeen, pårørendeforum og bymuseet har fått innvilget penger til konkrete trivselstiltak for hovedstadens eldre.

26.000 til Nordberg

Nordberghjemmet har søkt om 66.000 kroner til Nordbergleker, konkurranser, bussturer, sang og musikkaktiviteter.

– Det er viktig med litt gøy i hverdagen, sier Ida Kristin Svendsen, som er aktivitør på huset.


Hele søknadslisten blir det nok ikke plass til, for Listhaug har med seg 26.000 kroner til sykehjemmet som har 66 beboere, i tillegg til dagsenteret.

Satser på turneer

– I år gir vi litt mindre til hvert enkelt sykehjem, og har valgt å satse mer på turneer, som ble veldig godt tatt imot i fjor, sier Listhaug.

Hun mener de eldre dermed får mer ut av hver trivselskrone. Turneene kommer innom de sykehjemmene som ønsker det, og på plakaten i år står blant annet Sputnik, Kjell Elvis, Da Capo-allsang, Elin Prøysen, Lars Klevstrand, Bengt Ove Nordstrøm, Tre i takt og Richard Gooding. I tillegg blir det teater med forestillingen "Johansen skifter genser", og to fjordcruise for i alt 650 sykehjemsbeboere og 350 ansatte.

– Det er mye å se fram til for Oslos eldre. Jeg gleder meg også til å delta på flere av arrangementene. Som Elvis-fan gleder jeg meg til å være med på Kjell-Elvis-konsert, sier Listhaug.

– Ikke oppbevaring

– Det er veldig viktig å øke aktiviteten på sykehjemmene, slik at det ikke bare oppleves som å være på en oppbevaringsplass. I sine budsjetter må sykehjemmene prioritere stell og pleie. Da tror jeg disse ekstramidlene kommer godt med. Sykehjemmet skal også være et sted der man kan oppleve kulturlivet i byen, og for de som ikke selv kan komme ut, tar vi kulturtilbudene inn i sykehjemmene, sier Listhaug, og lover å kjempe for at tradisjonen med trivselsmillioner videreføres også neste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.