*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer turveien

Ola Elvestuen (V) er glad for at denne delen av kyststien kommer på plass. Foto: Vidar Bakken

Snart er den etterlengtede turveien rundt odden på Sollerudstranda på plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er hva vi kan vente oss rundt odden. Skisse: Rambøll Norge

SOLLERUD: – Med dette vil alle få en helt annen tilgjengelighet til kyststien og vil gå inn i prosjektet for en sammenhengende kyststi fra Bærum til Oppegård, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V).

Etterlyste midler

Ullern Avis Akersposten/dittOslo har i mange år fulgt saken med tursti rundt odden. Dagens trasé over knausen hindrer funksjonshemmede, mange eldre, foreldre med barnevogn og syklister å ta seg videre på kyststien fra Sollerudstranda. Etter at kommunen fikk i land avtale med grunneier og turstien var ferdig prosjektert, har dittOslo etterlyst midler til å fullføre prosjektet.

Les også: Kyststi i det blå

Sitteplasser

– Ved omdisponering på budsjettet fikk vi dette på plass. Det er jeg glad for, selv om det har tatt tid. Nå får vi en ny del av turveien som langt flere får tilgang til. Dette blir ikke bare turvei. Det skal også være et sted for opphold med sitteplasser bygget inn i bryggen og med benker med utsikt til sjøen. Det blir et prosjekt med høy kvalitet, sier Elvestuen.

For cirka 14 år siden ble reguleringen av området vedtatt. Siden har det vært en kronglete vei å få i stand, blant annet med mange års forhandlinger med grunneier.

Byggestart i år

– Det blir byggestart i år og prosjektet vil stå ferdig til bruk neste år. Jeg ser på dette som en liten, men viktig del av byutviklingsprosjekter for Oslo. Det har stor betydning for hvordan byen fungerer og hvordan den fremstår for andre, sier Elvestuen.

Kostnadene for stien og bryggen rundt odden er beregnet til cirka 5,5 millioner. Turveien skal lages i betongkonstruksjon med grusdekke og utsiden med granittvegg. Det vil også bli en bordgang i trekonstruksjon ytterst rundt kollen.

Denne delen av kyststien er en av de manglende bitene for en fullverdig turvei mot sentrum. Bystyret har vedtatt at denne også skal videreutvikles fra Maxbo og innover i Bestumkilen, med så mye nærkontakt til sjøen som mulig.

Les også:

Vil gjøre noe med Sollerudstranda

Store planer for Bestumkilen

– Jeg er fortørnet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.